Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları 9 derece düşecek

Kavurucu sıcaklar hafta sonundan bu yana yurt genelini etkisi altına alırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir uyarı geldi. Yarından itibaren yurdun büyük bir kesiminde hava sıcaklığının 9 derece birden düşeceği uyarısı yapıldı. İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir gibi birçok kent için gök gürültülü sağanak uyarısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 16:26
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları 9 derece düşecek

Bayramda yurdun batısı sıcaklara teslim olurken yurdun doğusu ise sağanak yağışa teslim olmuştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Trakya ile güneydoğu kesimlerin parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında ise henüz çığ tehlikesi devam ediyor.

Hava sıcaklığı: Kuzey ve iç kesimlerde sıcaklığın 2 ila 4 derece artacağı, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği bekleniyor.

Rüzgâr: Genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batı kesimi ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR 9 DERECE DÜŞECEK

Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün yağış yok sıcaklıklar yaz değerlerine yaklaştı. Perşembe gününe kadar bu değerlerde. Rüzgar, Kuzey Ege ve Marmara’nın batısında lodostan kuvvetli esecek. Bozcaada, Gökçeada, Çanakkale Lapseki feribot seferlerinde aksama olabilir. Yarın Ege’de yerel yağışlar görülebilir.

Perşembe Marmara’dan yağış giriyor. Yağışla birlikte sıcaklıklar 7-9 derece düşecek. Gök gürültülü sağanak yağışlar hafta sonu Cumartesi sıcaklığın düşmesiyle birlikte oluşacak Ege, Marmara ve batı Akdeniz bölgesinde risk oluşturabilir” dedi.

Prof. Dr. Orhan Şen, "Bu yaz çok sıcak bir yaz olacak. Sıcak hava dalgasını yoğun göreceğiz. İçme suyu kuraklık bizi biraz düşündürecek" ifadelerine yer verdi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.