Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji uyardı! Bütün Marmara’da sağanak yağış! Yalova'da yağış bekleniyor mu? Yalova'da fırtına olacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 Ekim Pazartesi günü için Marmara bölgesini uyardı. Özellikle İstanbul, Sakarya, Yalova, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde 16 Ekim Pazartesi günü öğle saatlerinde başlayacak yağış akşam saatlerine kadar etkili olacak. Vatandaşların gerekli önemleri alması konusunda uyarı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2023 00:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Meteoroloji uyardı! Bütün Marmara’da sağanak yağış! Yalova'da yağış bekleniyor mu? Yalova'da fırtına olacak mı?

Yaz aylarında yaşanan aşırı sıcak havalar son yılların rekor sıcaklıklarının yaşanmasına neden olmuştu. Bütün dünyada oldukça sıcak geçen yaz aylarından sonra ekim ayında ülke genelinde yağışlar etkisini göstermeye başladı.

Özellikle İstanbul’un içme suyu kaynaklarının neredeyse kuruma noktasına gelmesi kuraklık alarmı verilmesine ve vatandaşların su tüketiminde kısıtlamaya gitmesi konusunda uyarılmasına neden olmuştu.

marmara bölgesi sağanak yağış

Fakat ekim ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de yağış uyarıları peş peşe gelmeye başladı.

Vatandaşların beklediği sevindirici haber sonunda geldi. Yayınlanan son tahminlere göre, 16 Ekim Pazartesi günü İstanbul dahil tüm Marmara'da sağanak yağış bekleniyor.

16 Ekim 2023 yağış haritası

Meteorolojiden yağış saati

Meteoroloji vatandaşları sağanak yağış konusunda uyardı ve sel tehlikesine karşı dikkatli olunması konusunda da uyarılarda bulundu. Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde beklenen sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

İstanbul, Yalova ve Bursa’da etkisini göstermesi beklenen sağanak yağış için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Yağışların saat 13.00 ile 21.00 saatleri arasında etkisini göstermesi bekleniyor.

Bitlis, Van ve Ağrı çevrelerinde de beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahminler arasında.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.