Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den kar uyarısı! Bütün yurdu etkisi altına alacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre hava sıcaklıkları yurt genelinde hissedilir şekilde düşecek. Birçok kentte kar yağışı beklenirken bazı bölgeler de sağanak yağışın etkisi altına girecek. İstanbul için Cuma günü kar yağışı bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2023 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2023 11:54
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji’den kar uyarısı! Bütün yurdu etkisi altına alacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta içi hava tahmin raporunu yayınladı. Hava tahminine göre yurt genelinde hava sıcaklıklarının gözle görülür biçimde düşeceği ve birçok ilde kar yağışı olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz'in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz (Rize ve Artvin hariç) Doğu Anadolu (Van hariç), Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul sağanak ve fırtınaya teslim olacak

Meteoroloji yaptığı uyarıda doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı sonucu çığ riski olabileceğini belirtirken bölgede kuvvetli kar yağışı beklendiğini de açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son hava durumu raporunda, İstanbul için sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. İstanbul'da bugün ve yarın poyraz ve sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Poyraz nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar yaşanabileceği için vatandaşların evden çıkmadan İDO ve Şehir Hatları sefer durumlarının kontrol etmesi uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Pazar günü ise sağanak yağış ve fırtınanın etkisini kaybetmesi ve sıcaklıkların 8-9 dereceden 15 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı için kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri için yer yer çok kuvvetli, olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyılarında ise yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde ise yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.