Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den bayram uyarısı! Bir taraf, güneş, bir taraf sağanak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bayram öncesi hava tahmin raporunu yayınladı. Bayram öncesi tatil planı yapanların merak ettiği hava durumu belli oldu. Bayramda yurdun bir kesimi sağanak yağışa teslim olurken bir kesimi ise bahar havası yaşayacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2024 11:31
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji’den bayram uyarısı! Bir taraf, güneş, bir taraf sağanak

Cuma günü başlayan bayram tatili ile birlikte hava durumu en çok merak edilen konulardan biri oldu. 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak olan Ramazan Bayramı'nı yurdun birçok şehri sağanak yağışlarla geçirecek.

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre Marmara ve Ege bölgelerinde yağış beklenmiyor, iç ve doğu kesimlerde yer alan illerde ise aralıklarla sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Yağışların özellikle Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde yerel olarak kuvvetli etki bırakacağı tahmin edilirken, Perşembe günü itibariyle etkisini azaltmaya başlayacak olan yağışlar cuma günü etkisini büyük ölçüde yitirecek.

Bayram boyunca hava sıcaklıklarında yurt genelinde büyük bir değişiklik beklenmiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin raporuna göre bugün yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege'nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, (Artvin hariç) Orta ve Doğu Karadeniz, (Iğdır, Ardahan dışında) Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken, yağışların İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda bulunan yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda ise yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.