Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den 23 ile uyarı! Yalova’da aralarında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta başı için hava tahmin raporunu yayınladı. Meteoroloji raporuna göre Türkiye'nin batı kesiminde bugün sağanak yağış ve fırtına beklendiği açıklandı. İstanbul ve Ankara dâhil olmak üzere 23 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 11:13
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji’den 23 ile uyarı! Yalova’da aralarında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahminlerine göre yurdun Batı kesimi bugün sağanak yağış ve fırtına etkisi altında olacak. Meteoroloji genel müdürlüğü İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 23 il için sarı kodlu uyarı verdi.

Sarı kodlu uyarı yapılan iller Meteoroloji tarafından şu şekilde sıralandı: Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Uşak, Yalova.

Kuvvetli yağış uyarısı

İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale'nin güneyi, Muğla'nın iç kesimleri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden, “Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” uyarısı yapıldı.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı

Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile gün içerisinde İç Anadolu'nun batı kesiminde, güney ve güneybatı bölgesinde ve gün içerisinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.