Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MERKEZ BANKASININ YENİ PATRONU BELLİ OLDU

28 Mayıs seçimlerinden ardından kabinenin değişmesinden sonra Ekonomi ve Maliye bakanlığına Mehmet Şimşek getirilmişti. Mehmet Şimşek’in Merkez Bankası Başkanlığı için düşündüğü isim ise Hafize Gaye Erkan olmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
MERKEZ BANKASININ YENİ PATRONU BELLİ OLDU

Türkiye’nin ilk kadın Merkez Bankası Başkanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile resmî gazete yayımlanan karara göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığına Dr. Hafize Gaye Erkan atandı.

1982 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Hafize Gaye Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'ni ikincilikle bitirdi. Erkan'ın annesi matematikçi, babası makine mühendisidir. Hafize Gaye Erkan, 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Daha sonra Stanford, Princeton, Cornell, Boston ve California'nın da aralarında bulunduğu 9 üniversiteden burs teklifi aldı. Princeton'ı tercih ederek Hafize Gaye Erkan, 2 yıl süren doktora programını bir yılda bitirerek üniversite tarihinde bir ilke imza attı.

Büyük başarılarıyla ABD’de adından oldukça sık söz ettiren Hafize Gaye Erkan, 2018 yılında Crain New York Business'ın 40 Yaş Altı 40 ve San Francisco Business Times'ın 40 Yaş Altı 40 listelerinde yerini aldı.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.