Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAYIS AYI CELPLERİ BAŞLADI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Mayıs 2023 sınıflandırma dönemi olan ve 04 Mayıs 2023, 01 Haziran 2023, 06 Temmuz 2023 celp ve sevk dönemine ait celp sonuçlarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2023 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2023 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
MAYIS AYI CELPLERİ BAŞLADI

. Askerlik görevini yerine getirecek olan yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerleri e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor.

MSB’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Mayıs 2023 sınıflandırma döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerin, 28 Şubat 2023 tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekiyordu. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini yapmayanlar, ertelemesi sona erenler ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar, mevcut bilgilerine göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak sınıflandırma işlemine tabi tutuldu.

Mayıs 2023 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yükümlülerin askerlik yerleri ise 25 Nisan 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden ilan edildi. Asker adayları, https://www.turkiye.gov.tr/msb-askerlik-yeri-sorgulama adresinden TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaparak askerlik yerlerini öğrenebiliyor.

MSB’nin duyurusunda ayrıca, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri nüfusuna kayıtlı veya bu illerde ikamet eden er ve bedelli askerlik statüsündeki yükümlülerin sevk işlemleriyle ilgili hususlara da yer verildi. Buna göre;

Er statüsünde 02 Mart 2023 ile 06 Nisan 2023 tarihlerinde sevk edilecek yükümlülerin sevkleri 04 Mayıs 2023 tarihine ertelendi. Ertelemesi yapılan yükümlülerden tabi oldukları celp döneminde silahaltına alınmayı talep edenlerin askere sevk işlemleri gerçekleştirilecek.

Bedelli askerlik hizmeti kapsamında; 2023 yılında silahaltına alınacak yükümlülerin celp ve sevk dönemi değişiklikleri talep etmeleri halinde 2023 yılı içinde olmak kaydıyla yapılacak.

Bedelli askerlik hizmeti kapsamında 06 Şubat 2023 - 08 Mayıs 2023 tarihleri arasında birliklerine katılmayan yükümlüler hakkında bakaya işlemi yapılmayacak ve bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkarılmayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.