Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAG-DER Yalova afet sonrası yaşamın sürdürülmesi konularına değindi

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), gerçekleştirdiği bilgilendirme paylaşımlarına hız kesmeden devam ediyor. MAG-DER bu paylaşımlar ile birlikte çok sayıda vatandaşa farkındalık kazandırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2024 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2024 09:45
Kaynak: Murat Can Aytemur
MAG-DER Yalova afet sonrası yaşamın sürdürülmesi konularına değindi

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), afet sonrası yaşamın sürdürülmesi konularında önemli bilgilendirme paylaşımlarını sürdürüyor. Dernek, gerçekleştirdiği bu paylaşımlar ile çok sayıda vatandaşa afetlere karşı farkındalık kazandırmayı amaçlıyor. MAG-DER’in etkinlikleri, Yalova'da afetlere hazırlıklı olma ve yaşanan afetlerin ardından nasıl daha etkili bir şekilde hareket edileceği konularında bilgi sağlıyor. Dernek, bu çabasıyla afetlerin bireyler ve topluluklar üzerindeki etkilerini azaltmayı ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor. Vatandaşlar, MAG-DER’in düzenlediği eğitimler ve bilgilendirme paylaşımları sayesinde, afet anında ve sonrasında yapmaları gerekenler hakkında kapsamlı bilgi edinme fırsatı buluyor. Bu sayede, afet anındaki doğru davranışlar ve hazırlık stratejileri hakkında daha bilinçli hale gelerek, olası riskleri minimize etmek mümkün oluyor.

‘’Ses aldığınız andan itibaren enkaz altındaki afetzedeyle konuşun’’

Afet Sonrası Yaşamın Sürdürülmesi konusunda önemli açıklamalarda bulunan MAG-DER Yalova şu ifadelere yer verdi, ‘’Afet sırasında bina çökmeyebilir, fakat bina içinde veya bulunduğunuz mekândaki yapısal olmayan malzemeler size zarar vermiş olabilir. Ciddi şekilde yaralanmadıysanız ve yürüyebiliyorsanız, yakınınızdaki kişileri kontrol ederek ve onlara destek olarak bulunduğunuz yeri tahliye ettirmeye başlayın. Tahliyeden önce ve tahliye sırasında bulunduğunuz mekânı, en kuytu yerlerine kadar kontrol edin. Çünkü çocuklar başta olmak üzere bazı kişiler, korkunun etkisiyle bu tür yerlere saklanabilir. Bina terk edilirken aydınlatmaya ihtiyaç duyulabilir. Fakat aydınlatma için kibrit, çakmak gibi ateşleyici maddeler ya da elektrikli bir alet kullanmadan önce herhangi bir gaz sızıntısı olmadığından emin olun. Binayı tahliye ederken vana ve şalterleri kapatın. Önceden hazırlanmışsa Afet ve Acil Durum Çantasını yanınıza alın. Gönüllü, profesyonel, eğitimli ve organize ekip/kişilere destek verin. Görünürde yaralı yoksa, enkazın belli yerlerinden içeriye doğru seslenerek, içeride kimse olup olmadığını anlamaya çalışın. Ses aldığınız andan itibaren enkaz altındaki afetzedeyle konuşun ve moralini yüksek tutmaya çalışın. Arama-kurtarma ekipleri gelmeden, içinde canlı bulunduğunu saptadığınız enkazı terk etmeyin. Ekipler geldikten sonra çekilin ve ancak sizden istendiğinde yardım edin. Binalardan çıkabilen ve yürüyebilecek durumda olan afetzedelerle birlikte, önceden belirlenmiş alanda toplanın; yoksa da bildiğiniz, güvenli bir açık alan belirleyip herkesin burada bir araya gelmesini sağlayın.’’

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.