Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kabine bugün toplanacak: Masadaki dikkat çeken konular ne?

Dünyada yaşanan yoğun gündem ile birlikte Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Masada ilk olarak Ekonomi, terörle mücadele hazırlıkları, devam eden yasal düzenlemeler ve Gazze konusu ele alınacak

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 13:29
Kaynak: Hilal Baldemir
Kabine bugün toplanacak: Masadaki dikkat çeken konular ne?

Gündemde yer alan önemli konuların bugün kabine toplantısında ele alınacak. Kabine, bugün gündemin önemli başlıklarını görüşmek üzere Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Bu sabah TRT Haber canlı yayına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantının ana gündemi ekonomi olacak.

ENFLASYONLA MÜCADELE VE KAMUDA TASARRUF PAKETİ ÖNCELİKLİ KONU

Son veriler ışığında; enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele masaya yatırılacak ilk konular arasında. Bu konular kapsamında alınabilecek ek tedbirler görüşülecek.

Toplantıda, kamuda tasarruf paketinde yer alan ve yasal düzenleme gerektiren başlıklar da gündemde olacak ve yeniden değerlendirilecek.

O düzenlemeler hakkında ekonomi yönetiminin kabinede yer alan üyelere ve Cumhurbaşkanına sunum yapması bekleniyor.

Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda değişiklik, soyadı düzenlemesi, sporda şiddete yönelik önlemler içeren 9. Yargı Paketi’nin de kabinede görüşüldükten sonra kısa süre içinde Meclis’e sunulması bekleniyor.

Kabinede, yargı paketi hazırlıklarına yönelik de sunum yapılacak.

TERÖRLE MÜCADELE VE İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI GÖRÜŞÜLECEK

Yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden terörle mücadele operasyonları ile İsrail'in Gazze'de devam eden saldırıları da kabinede masada olacak.

Ankara, bir yandan uluslararası diplomasi trafiğini sürdürürken, diğer yandan da Tel Aviv yönetimine karşı yaptırım uygulamaya devam ediyor.

İsrail’in Gazze saldırılarının durdurulması, ateşkesin sağlanması, bölgedeki insani durumun iyileştirilmesi için atılabilecek ek adımlar toplantı kapsamında ele alınacak.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.