Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 98’e ulaştı

Yalova’nın tek içme suyu kaynağı olan Gökçe Barajı’nda son yağışlarla birlikte su seviyesi yüzde 98’e kadar yükseldi. Barajdaki suyun yaz aylarında artacak olan ihtiyaca yeteceği belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2023 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2023 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 98’e ulaştı

Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi, son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yükseldi. İki ay önce yüzde 5 doluluk oranına kadar düşen barajda, Kurtköy Derivasyonu ile su takviyesi yapılmıştı. Yağışların da devreye girmesiyle birlikte baraj kısa sürede yüzde 98 doluluk oranına ulaştı.

Yalova’nın suyunun arıtılması ve dağıtımından sorumlu Yeşil Körfez Su Birliği’nin Başkanı İsmail Demir, barajdaki su seviyesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Demir, “Barajdaki su seviyesi şu anda ilimizin su talebini rahatlıkla karşılayabilecek durumda. Yaz aylarında gelen tatilcilerle birlikte nüfusumuz artsa da barajdaki suyun hiç yağış olmasa bile en az 5-6 ay yeteceğini tahmin ediyoruz. Ancak bu, vatandaşlarımızın suyu israf etmesi anlamına gelmiyor. Suyun tasarruflu kullanılması hem çevre hem de ekonomi açısından çok önemli. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.