Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gıda Denetimleri Bayramda Arttı

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasında gıda güvenliğini sağlamak için denetimlerini arttırdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Gıda Denetimleri Bayramda Arttı

2022 yılında 5 bin 857 denetim gerçekleştiren ekipler, 2023 yılında ise 20 Nisan itibariyle 1838 denetim yaptı.

Denetimlerde unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri üretim/satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerleri gibi gıda işletmelerinin son tüketim tarihi, katkı maddeleri, taklit tağşiş vb. yönleri ile asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluğu kontrol edildi. Ayrıca işletmede çalışan personelin maske takması, el hijyeni için dezenfektan kullanması ve gerekli her türlü hijyen tedbirinin eksiksiz uygulanması yönünde uyarılarda bulunuldu.

Denetimlerde kurallara uymayan 10 işletmeye toplam 107 bin 670 TL ceza kesilirken, 494 işletmeye kayıt belgesi, 4 işletmeye de onay belgesi verildi. Alo 174 Gıda Hattına yapılan 195 başvurudan 192’si sonuçlandırılırken, diğer 3 başvurunun ise süreci devam ediyor.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalovalıların huzurlu ve sağlıklı bir ramazan bayramı geçirmesi için kamu sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmaların kararlılıkla artarak devam edeceğini ifade etti.

Vatandaşlar, halk sağlığı ve gıda güvenliğini ilgilendiren tüm ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattına ya da “0501 174 0 174” numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattına bildirebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.