Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazelli siviller için insani koridor oluşturulacak

ABD’de tarafından yapılan açıklamaya göre 35 gündür İsrail ablukası altında olan Gazze’nin kuzeyinde bulunan sivil vatandaşların kaçması için iki insani koridor oluşturulacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Gazelli siviller için insani koridor oluşturulacak

İsrail ordusunun Gazze’ye uyguladığı abluka ve bombardıman 35 gündür devam ediyor 12 binden fazla sivilin hayatını kaybettiği savaşta İsrail’in işlediği savaş suçları görmezden gelinmeye devam ediyor.

İsrail ordusu sivillerin sığındığı her yeri bombalamaya devam ederken ev, hastane, okul ve cami ayırt etmiyor. Son olarak dün gece saatlerinde Gazze’de bulunan Endonezya Hastanesi’ne saldıran İsrail ordusu onlarca sivilin ölümüne neden oldu.

gazze'ye insani koridor

Açıklanan son resmi verilere göre İsrail'in saldırılarda 4 bin 412'si çocuk, 2 bin 918'i kadın olmak üzere 10 bin 812 Filistinli hayatını kaybetti, en az 27 bin kişi yaralandı. Öte yandan enkaz altında ise binlerce kişi olduğu tahmin ediliyor.

gazze de güvenlik koridoru

İki insani koridor oluşturulacak

Her gün gerçekleştirdiği basın toplantılarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, son olarak gerçekleştirdiği basın toplantısında yine gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, "İnsanların Gazze'nin kuzey kesimindeki çatışma bölgelerinden kaçmasına olanak tanıyan iki insani koridor oluşturulacak. Son birkaç gündür her gün 4-5 saat açık olan bu türden ilk koridor şimdiden binlerce insanın daha güvenli alanlara ulaşmasını sağladı." dedi.

Patel, Gazze sahil şeridi boyunca açılacak olan ikinci rotanın binlerce kişinin daha güneydeki daha güvenli bölgelere ulaşmasını sağlayacağını savundu.

sivil vatandaşlar gazze'den kaçacak

'Filistinli sivillerin Gazze'den zorla tehcir edilmesini desteklemediklerini' hatırlatan Patel, "Gazze'yi evi olarak gören Filistinli sivillerin bu çatışma sırasında herhangi bir nedenle ayrılmayı başarmışlarsa geri dönme olanağına sahip olmaları gerektiğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Öte yandan Patel, ABD'nin savaşın bitmesinden sonra Gazze'nin yeniden işgal edilmemesi ve İsrail’in bölgeyi abluka altına alma veya yeniden kuşatma girişiminde bulunulmaması gerektiği yönündeki tutumlarının altını çizdi.

Sosyal medyada hızla yayılan İsrail boykot hareketi ise giderek büyümeye devam ediyor bu kapsamda İsrail markaları ve malları boykot edilirken İsrail'e destek veren ABD malları da her yerde duyuruluyor.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.