Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenomen kardeşler Nihal ve Bahar Candan’ın ifadeleri ortaya çıktı

Polat ailesinden sonra dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarının üzerine giden İçişleri Bakanlığı bu kez de sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşleri radarına aldı. İki kardeş hakkında dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçlarından gözaltı kararı çıktıktan sonra iki kardeş tutuklanarak emniyete getirildi. Buradaki ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçen ikili adliyeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2023 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2023 11:14
Kaynak: Hilal Baldemir
https://www.yalovahayat.com/
Fenomen kardeşler Nihal ve Bahar Candan’ın ifadeleri ortaya çıktı

Sosyal medyada ultra lüks şaşalı hayatlarını paylaşan fenomenleri bir bir mercek altına alan İçişleri Bakanlığı bu kez de paylaşımlarıyla bütün dikkatleri üzerine çeken Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşler ile ilgili soruşturma başlattı.

candan kardeşler neden tutuklandı

Geçmiş yıllarda bir yarışma programına katılarak isimlerini duyuran ve ardından güzellik merkezi açan iki kardeş lüks ve şatafatlı hayatlarıyla dikkat çekiyordu. Sosyal medyada yaptıkları ilginç paylaşımlarla sık sık gündem olan ikili, mercek altına alındı.

Haklarında soruşturma başlatılan iki kardeş Salı günü ansızın yapılan bir polis baskını ile gözaltına alındı.

nihal candan ve bahar candan adliyede

İkilinin sorguları tamamlandı

İki kardeşin gözaltına alınmasına neden olan suç unsurları ise, dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama şeklinde açıklandı.

Öte yandan Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin emniyetteki sorguları tamamlandı. Fenomen kardeşlerin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

nihal candan'ın suçu ne

"Amacım espriydi"

Bahar Candan’ın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında yaptığı "Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı" şeklinde başlayan paylaşımının detaylarının sorulması üzerine Candan, "O paylaşımda 2 yazacağıma yanlışlıkla 12 yazdım ve amacım espriydi." dedi.

İki kardeşe yöneltilen bir diğer soru ise, mayıs 2023’te Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan çete lideri Onur Apaydın’la ilişkileri soruldu.

Nihal Candan ifadesinde, “ Onur Apaydın’ın eski erkek arkadaşım, kendisinden uzun süre önce ayrıldım. Onur Apaydın’ın ismini Kaan Hamzaoğlu olarak biliyordum ve onun hakkında uzaklaştırma kararı aldırdım. Onur Apaydın'ın gerçek ismini bu süreçte öğrendim.” dediği öğrenildi.

nihal ve bahar candan ifadesi

Lüks restoran ayrıntısı

İki kardeşinde dahil olduğu çetenin, mağdurlara güven vermek için Nihal ve Bahar Candan kardeşleri sık sık lüks restoranlarda yapılan görüşmelere götürdüğü de ortaya çıkmıştı.

Nihal Candan ifadesinde bu konuyla ilgili, o dönem Onur Apaydın’ın erkek arkadaşı olduğu için, onunla yemekli yerlere veya gece kulüplerine gittiğini ama bir dolandırıcılık organizasyonun içinde yer almadığını öne sürdü.

Bahar Candan ise bu konuyla ilgili, kendilerinden başka birçok ünlü ismin de o restoranlara gittiğini belirtti.

Suçlamaları reddettiler

Nihal ve Bahar Candan kardeşler, kendilerine yöneltilen dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçlamalarını kesin bir dille reddetti.

Öte yandan Candan kardeşler, sorgularında polis tarafından kendilerine sorulan isimleri de tanımadıklarını belirtti.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Nihal Candan, Bahar Candan ve İsrafil S. adliyeye sevk edildi.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.