Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esenköy’de fahiş fiyat denetimi

Esenköy Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri, beldede faaliyet gösteren marketlerde etiket, fiyat ve tarife denetimi gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2023 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Esenköy’de fahiş fiyat denetimi

Esenköy Belediyesi zabıta ekipleri, 6502 sayılı Tüketici Koruma Kanunu çerçevesinde belde genelindeki marketlerde etiket, tarife ve fiyat kontrolü denetimleri gerçekleştirdiler. Vatandaşların mağdur olmasının önüne geçmek adına ekipler; fiyat ve etiket, gramaj eksikliği, yerli üretim logoların konulup konulmadığı, raf ve kasa arasında fiyat farkı olup olmadığını kontrol ettiler. Yapılan denetimler sırasında mevzuata uymayan marketler tutanak düzenlenerek uyarıldı ve bir sonraki denetimlerde eksikliklerinde devam etmesi halinde cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
Denetimler hakkında bilgi veren Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel ise, “Halkımızın daha huzur içinde alışverişlerini sürdürebilmeleri için zabıta ekiplerimiz beldemizde bulunan marketlere yönelik fiyat denetimi yaptı. Denetimlerde ürünlerin raf ve kasa etiketleri karşılaştırılarak aksaklık yaşanan işletmelere uyarılarda bulunuldu” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.