Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ertelenen zamma yeni zam yapıldı! İşte benzin ve motorinde yeni tarife

Geçtiğimiz günlerde sektör kaynakları tarafından paylaşılan bilgiye göre 21 Haziran Cuma günü benzine 1 lira 64 kuruş, motorine 1 lira 63 kuruşluk zam geleceği belirtilmişti. Bu açıklamanın ardından zammın şimdilik ertelendiği duyuruldu. Fakat alınan son bilgiye göre ertelenen zam yeniden zamlanarak pompaya yansıyacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 12:48
Kaynak: Hilal Baldemir
Ertelenen zamma yeni zam yapıldı! İşte benzin ve motorinde yeni tarife

Son günlerde akaryakıt zamları ile ilgili sık sık farklı bilgiler paylaşılırken vatandaşlar da bu gelişmeleri yakından takip ediyor. Benzin ve motorine gelecek zammın ertelenmesi araç sahiplerini sevindirse de son gelişmeler yeniden can sıkacak.

Sektör kaynakları önceki gün benzine ve motorine 21 Haziran Cuma günü zam yapılacağını duyurmuştu fakat ertesi gün zammın ertelendiği açıklanmıştı.

Daha sonra zammın önümüzdeki hafta pazartesi ya da Salı gününden itibaren geçerli olacağı açıklanmıştı. Buna göre, benzin grubunda 1 lira 81 kuruş zam yapılması planlanırken, motorin grubunda 1 lira 79 kuruş fiyat artışı bekleniyordu.

Fakat yapılan son açıklama vatandaşlarda büyük şaşkınlık yarattı. Sektör kaynaklarının aktardığına göre, tekrar erteleme olmazsa, 24 Haziran Pazartesi gecesi litre fiyatı benzinde 2 lira 1 kuruş, motorinde 1 lira 69 kuruş artacak.

Böylelikle ilk zam haberinden sonra ertelenen zammın daha yüksek bir zamla pompaya yansıyacağı ortaya çıktı.

Sektör kaynakları, EPDK'nın resmi formüle rağmen iki gün önceki keyfi erteleme kararı sonrasında zammın büyüdüğüne işaret ederek "Vatandaş fazladan benzinde 36 kuruş, motorinde ise 6 kuruş ödeme yapacak. Bir günde ortalama 12 milyon litre benzin, 62 milyon litre motorin satıldığı düşünüldüğünde günde 4,3 milyon TL benzin için, 720 bin TL de motorin için fazdan ödeme yapılmış olacak" dedi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.