Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Endüstriyel balık avı yasağı başladı

Balıkçılar 4,5 ay boyunca denizlere veda etti. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kararıyla endüstriyel balıkçılık yapan gemiler için 2022-2023 balıkçılık av sezonu yasağı 15 Nisan 2023’te başladı. Yasak süresince kıyı balıkçılığı yapmaya devam edilebilecek

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Endüstriyel balık avı yasağı başladı

Endüstriyel balıkçılık yapan balıkçı gemileri için 2022-2023 balıkçılık av sezonu yasağı başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan kararla tüm denizlerde avcılık yapan gırgır, trol, algarna, manyat gibi av araçları ile yapılan avcılık 1 Eylül 2023’e kadar durduruldu. Akdeniz’de ise yasak 15 Eylül 2023’e kadar sürecek. Yasak döneminde kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar avcılık yapmaya devam edebilecekler. Ayrıca yetiştiriciliği yapılan çiftlik balıkları ile halkın balık ihtiyacının karşılanacağı belirtildi. Yasak döneminde uluslararası sularda avcılık yapmak isteyen balıkçılar ise Bakanlıktan izin almak ve belirlenen kurallara uymak zorunda olacaklar.

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, yaptığı açıklamada yasağın balıkların üreme ve büyüme dönemine denk geldiğini ve sürdürülebilir avcılık için önemli olduğunu söyledi. Parıldar, “Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar bu yasaktan muaf olup, yılın 12 ayı avcılık yapmaya devam edebilecekler. Yasak sezonda, gerek küçük ölçekli balıkçılardan gelen balıklarla, gerekse yetiştiriciliği yapılan çiftlik balıkları ile yaz sezonu boyunca halkın balık ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak imkan bulunmaktadır. Yasağın başladığı 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren yaklaşık 4,5 aylık dönemde ekonomik faaliyetlerine devam etmek isteyen balıkçılar, Bakanlığımızdan izin almak ve belirlenen kurallara uymak koşuluyla karasularımız dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapabilecekler. Balıkların üreme ve büyüme döneminde getirilen yasaklara uyulması, sürdürülebilir avcılığın devam ettirilmesi ve balıkçıların geleceği açısından önem arz etmektedir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.