Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet duyurdu: Vekaletle kurban kesim bedeli belli oldu! 2024 kurban kesim bedeli ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramına kısa bir süre kala herkesin merak ettiği kurban kesim bedelini açıkladı. Kurban fiyatlarında yaşana artış vatandaşın kurban kesmesini neredeyse imkânsız bir hale getirirken kurban kesim bedelinin ne kadar olacağı araştırılıyordu. Peki, 2024 kurban kesim bedeli ne kadar? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 11:43
Kaynak: Hilal Baldemir
Diyanet duyurdu: Vekaletle kurban kesim bedeli belli oldu! 2024 kurban kesim bedeli ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısında 2024 yılında kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizasyonuyla vekaleten kestirmek isteyen vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı kurban kesim fiyatlarını açıkladı. Peki, 2024 kurban kesim bedeli ne kadar? İşte bu sorunun cevabı…

Yapılan açıklamaya göre, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekalet yoluyla kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 11 bin 750 Türk Lirası, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 4 bin 750 Türk Lirası olarak belirlendi.

Vekaletle kurban bağışı yapmak isteyen vatandaşların başvurularını il ve ilçe müftülükleri üzerinden yapabilecekleri gibi tdv.org.tr ve bagis.tdv.org adreslerinden çevrim içi (online) olarak da yapılabilecekler.

VEKALET KURBAN NEDİR?

Vekâlet yoluyla kurban kesiminin ne olduğu merak edilen konular arasında. Bunu açıklayacak olursak; Kişi, kurbanını bizzat kesebileceği gibi vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Zira kurban, hac ve zekât gibi mal ile yapılan bir ibadettir; mal ile yapılan ibadetlerde ise vekâlet caizdir (Kâsânî, Bedâî’, V, 67; Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 263-265; Remlî, Nihâyetü’l-muhtâc, VIII, 132).

Dinimizde hac, kurban, zekât gibi mal ile yapılabilen; yani maddi karşılığı olan zorunlu ibadetlerin şahsın bizzat kendisi tarafından yapılamadığı durumlarda vekâleten bir başkasına yaptırması caiz görülmektedir.

Bunun için vekâlet vermek isteyen kişi: “Seni kurbanımı kesmeye, kestirmeye ve kurbanla ilgili işleri yapmaya ve yaptırmaya vekil tayin ettim” demelidir.”

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.