Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Delmece Yaylası yolu genişletildi ve asfaltlandı

Delmece Yaylası'na ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla İl Özel İdaresi ve Yalova Orman İşletme Müdürlüğü’nün destekleriyle yol genişletme ve asfaltlama çalışması gerçekleştirildi. Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Beldesi’nde bulunan Delmece Yaylası yolu, Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova Orman İşletme Müdürlüğü’nün destekleriyle genişletilerek asfaltlandı. Yol çalışması, yaylaya giden vatandaşların ulaşımını kolaylaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2023 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2023 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Delmece Yaylası yolu genişletildi ve asfaltlandı

Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, yaptığı açıklamada, Delmece Yaylası yolunun uzun zamandır ihtiyaç duyulan bir çalışma olduğunu söyledi. Nurten, “Delmece Yaylası, ilimizin en güzel doğal güzelliklerinden biridir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bu yaylaya gelmektedir. Ancak yaylaya giden yol dar ve bozuktu. Bu da hem vatandaşlarımızın hem de turistlerin ulaşımını zorlaştırıyordu. Biz de bu sorunu çözmek için Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği yaparak yolun genişletilmesi ve asfaltlanması çalışmasını gerçekleştirdik.” dedi.

Başkandan Teşekkür

Nurten, ayrıca yol çalışmasına katkı sağlayan kurum ve kişilere teşekkür etti. Nurten, “Yol çalışmasında emeği geçen başta Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova Orman İşletme Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen herkese şahsım ve beldem adına teşekkür ediyorum.” dedi.
Delmece Yaylası, Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Beldesi’nden çıkılan ve sahilden 17 km içeride bulunan bir yayladır. Çam, meşe, kestane ve ıhlamur ağaçlarından oluşan ormanlık bir alanda yer alan yaylada, şelaleler, dipsiz göl ve şifalı su gibi doğal güzellikler bulunmaktadır. Ayrıca yaylada doğa yürüyüşü, kamp, piknik gibi aktiviteler de yapılabilmektedir1.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.