Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftlikköy Belediyesi’nin 322 Milyon TL’lik borç listesi belediye binasına asıldı

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, basın toplantısı düzenleyerek belediyenin güncel borcunu açıkladı. Başkan Yele’nin tasarruf tedbirlerini açıklamasının ardından belediye binasına, 322 Milyon 449 bin TL’lik borç detayının yazdığı pankart asıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 16:21
Kaynak: Serap Polat
Çiftlikköy Belediyesi’nin 322 Milyon TL’lik borç listesi belediye binasına asıldı

Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, belediye binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı ve CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Savaş Kaşıkçı da katıldı. Toplantıda belediyenin güncel borcunu ve borçların ödenmesi noktasında uygulayacakları tasarruf tedbirleri açıklandı. Toplantının ardından Çiftlikköy Belediyesi’nin 5 Nisan 2024 tarihi itibariyle 322 Milyon 449 Bin TL olan borcunun detaylarıyla yazdığı pankart belediye binasına asıldı.

“Enkaz edebiyatı yapmıyorum. Ağır bir borcumuz var”

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, konuşmasına borç tespiti yaptıklarını belirterek başladı. Belediyenin devam eden ödemeleri olduğunu aktaran Başkan Yele, “Göreve başladığımda ilk hamlem belediyede çalışan arkadaşlarımızın maaşını ödemek oldu. Kaynak yoktu ama çok şükür maaşları eksiksiz ödedik. Bundan sonraki süreçte borç yükünün azalıp azalmadığını şeffaf bir şekilde anlatacağız. 322 milyon TL civarı borcumuz var. Ödenmesi gereken borçlar bunlar. Devam eden işlerimiz var. Bazı projeleri revize edip hayata geçireceğiz. Devamlı bilgi paylaşımı yapacağım size. Göreve geldiğimizde 5 milyon TL civarında paramız vardı. İller Bankasından gelen kaynakla ben maaşları ödedim. Kasamızda 1 milyon TL bir para var. Hızlı bir şekilde belediyenin gelirlerini artıracak hamlelerin startını verdik. Kısa bir zamanda çalışan bir mekanizmayı hayata geçireceğiz. Enkaz edebiyatı yapmıyorum. Borcumuz var. Ağır bir borç. Bunun bilincindeyiz. İvedi bir şekilde belediyenin kaynaklarını artırıp, tasarruf yapacağız” şeklinde bilgi verdi.

“Çiftlikköy’de el ele belediyecilik anlayışını geliştireceğiz”

Tasarruf hamlelerini başlattıklarını belirten Başkan Yele, “Mali ve kurumsal yapıyı güçlendireceğiz. Kişiye değil kurumsal bir yapı anlayışı ortaya koyacağız. Biz burada bir bayrak teslim aldık. Bu bayrağı aldığımız şeklini size gösteriyoruz. Daha sonra bu bayrağı daha nasıl ileri noktalara taşıyacağımızın hamlelerini anlatacağız. İlçemizi Yalova’da ön plana çıkaracak, yaşanılabilir bir kent kimliğine kavuşturacak hamlelerimiz olacak. En kısa zamanda toparlanıp işlerimize bakacağız. Zaman sızlanma zamanı değil. İcraat zamanı. Çiftlikköy’de el ele belediyecilik anlayışını geliştireceğiz. Besmele çekerek işe başlıyoruz” dedi.

“Hiç işe gelmeyen personellerin tespitini yapıyoruz”

Belediyenin personel durumu hakkında bilgi veren Yele, mevcut personel sayısının fazla olduğunu belirterek, “Son 6 aylık süreçte eleman alımı olmuş. Kimsenin işiyle aşıyla işi olmayan bir adamım ben. Mevcut personelime Çiftlikköy’deki vatandaşıma hizmet edecek ortamı yaratacağım. Diğer kurumlarda görevlendirme yapacağız. Eğitim kurumlarında hijyen problemi var. 16 okulumuz var. Ben okullarımıza personel desteği sağlayacağım. İşe kimseyi almadım. Kimseyi işten de çıkarmadım. Hiç işe gelmeyen personeller de var. Onların tespitini de yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“Tasarruf yaparak maaş ödeyeceğimiz bir sistem kuruyoruz”

Belediyenin borçlarını ödemek için kaynak oluşturma noktasında atacakları adımlara değinen Başkan Yele, “Belediyede her şey doğrudan teminle yapılmış. Makine parkurumuz bile gelişmemiş. Ekipman sıkıntımız var. Bunları geliştirecek hamlelerimiz var. Enerjim var, zamanım var. İşleyişi oturtana kadar yoğun mesai yapacağım. Temiz bir Çiftlikköy için çevre dokunuşlarımız var. Marmara Denizi’nden Samanlı Dağlarına kadar temiz bir ilçemiz olacak. Şu an teslim aldığım yapıda ciddi bir borç var. Burada maaş ödenemeyen bir sistem var. Bir 5-6 ay sonra belediyenin gelir elde edeceği kaynaklarımız olacak. Sonrasında seçim beyannamemizde vadettiğimiz projelerimizi teker teker hayata geçireceğiz. Eski binalarımızı kentsel dönüşüm kapsamında yenileceğiz. Tasarruf yaparak maaş ödeyeceğimiz bir sistem kuruyoruz. Belediyemizin mülkleri var. 15 gün sonra tekrar toplantı yapacağız. Son 10 yıllık süreçte belediye mülkleri ile ilgili yapılan alım satımları da aktaracağız. Tahsil edeceğimiz alacaklarımız var. Kaynak konusundaki hamlelerimizi de ilerleyen günlerde anlatacağız” açıklamasında bulundu.
Başkan Yele’nin ardından konuşan CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı ve CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Savaş Kaşıkçı da CHP’nin yerel seçimlerdeki başarısını hatırlatarak Yalova’daki tüm belediyeleri alana kadar durmaksızın çalışacaklarına vurgu yaptı.

Borç listesinde yer alan güncel borç ise şu şekilde:

YASKİ 16 milyon 403 bin TL, YAKAB 340 bin TL, Yeşil Körfez 20 milyon 303 bin TL, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 315 bin TL, Marmara Belediyeler Birliği 790 bin TL, Vergi Dairesi 29 milyon 185 bin TL, SGK 10 milyon 196 bin TL, İller Bankası 19 milyon 977 bin TL, doğrudan temin 9 milyon 87 bin TL, ihaleler 35 milyon 306 bin TL, TEB kredi 10 milyon 101 bin TL, Zirvekent A.Ş. 77 milyon 399 bin TL, Zirvekent AŞ’nin borçları: vergi dairesi 45 milyon 613 bin TL, SGK 110 milyon 913 bin TL, firma borçları 2 milyon 521 bin TL.

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.