Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yalova Milletvekilli Tahsin Becan, “31 yıldır adalet tecelli etmedi”

Madımak Katliamının 31’nci yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan olayın faillerinin 31 yıldır halen bulunamamış olmasını eleştirerek, “31 yılın ardından adalet tecelli etmemiştir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 12:40
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
CHP Yalova Milletvekilli Tahsin Becan, “31 yıldır adalet tecelli etmedi”

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, 1993 yılında yaşanan 2 Temmuz Madımak Katliamının 31. Yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, 31 yıl önce yaşanan acıların bir daha yaşanmaması için Madımak katliamının unutulmaması gerektiğini söyledi. Becan yaptığı açıklamada”  İnsanlığa karşı işlenen suçlar zamanaşımına uğramaz. Aynı acılar bir daha yaşanmasın diye Madımak Katliamını unutmamalıyız. 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Madımak Oteli'nde gerçekleşen olayda ülkemizin 33 aydın, düşünür ve şairi hayatını kaybetti. Bu katliam, toplumsal hafızamızda derin bir yara olarak kalmış ve tarihe geçmiştir. Olayın üzerinden geçen 31 yılın ardından adalet tecelli etmemiştir” şeklinde konuştu.

Acıların o günkü kadar taze olduğuna da dikkat çeken Becan, “Madımak'ta yitirdiğimiz canlarımızı unutmadık. Adaletin, barışın ve demokrasinin hakim olduğu bir Türkiye'de, bu acıların bir daha yaşanmaması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. 31 yıl önce Madımak Oteli'nde, yüreğimize düşen ateşin acısı hâlâ içimizde. Sivas Katliamında yitirdiğimiz canlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Aynı acıların bu topraklarda bir d

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.