Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu kış doğalgaza zam yok! İşte Enerji Bakanı’nın müjdesi

Ocak ayının başlamasıyla bir anda soğuyan havaların ilerleyen günlerde yurdun birçok kesiminde eksi derecelere düşeceği uyarısı vatandaşlarda endişeye neden olurken Enerji Bakanlığından önemli bir açıklama geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Şu an bir enerji bakanı olarak söyleyebilirim ki bir doğalgaz zammı planlamıyoruz” açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2024 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 10:10
Kaynak: Hilal Baldemir
Bu kış doğalgaza zam yok! İşte Enerji Bakanı’nın müjdesi

Her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşların en çok merak ettiği konu doğal gaz faturalarına zam yapılıp yapılmayacağı oldu. Havaların Ocak ayı ile birlikte iyice soğumasıyla vatandaşların endişesi artmaya başladı.

Vatandaşları sevindirecek haber ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar‘dan geldi. CNN Türk canlı yayınına katılan Bakan Bayraktar vatandaşlar için doğal gaz müjdesini verdi.

Bu kış doğalgazda planlanan bir zam olmadığını açıklayan Bakan Bayraktar şu ifadeleri kullandı: “Şu an enerji Bakanı olarak söyleyebilirim ki doğalgaz zammı planlamıyoruz. Yine de elbette biz verimli kullanalım enerjilerimizi. Dünyada da fiyatlar makul seviyelerde seyrediyor. Bu da bizim elimizi rahatlatıyor. Avrupa’da elektrik ve doğalgaz enerjisinde en ucuz ikinci ülkeyiz.”

Ayrıca Bakan Bayraktar vatandaşları enerjide desteklemeye devam edeceklerini aktardı ve bu konuda yardım alan vatandaşların yardım almaya devam edeceklerini belirtti.

Buna göre 2023 yılından bu yana uygulanan 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi uygulaması 1 Mayıs 2024 tarihine kadar ücretsiz kullanılmaya devam edecek.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.