Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Becan, ‘Şampiyon Melekleri’ andı

CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Tahsin Becan, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybeden KKTC’li voleybol takımı oyuncuları ve öğretmenleri için düzenlenen anma törenine katıldı

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 10:15
Kaynak: Murat Can Aytemur
Becan, ‘Şampiyon Melekleri’ andı

KKTC’de ‘Şampiyon Melekler’ olarak anılan Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımlarından oluşan 39 kişilik kafile, Türkiye’de düzenlenecek ortaokullar arası spor müsabakalarına katılmak için Adıyaman’a gitmişti. Ancak 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 7.8 büyüklüğündeki depremde, kaldıkları İsias Otel çökmüş ve kafileden 35 kişi yaşamını yitirmişti. Depremde hayatını kaybedenlerin cenazeleri KKTC’ye getirilmiş ve Gazimağusa Kabristanlığı’nda Şampiyon Melekler Şehitliği adı verilen bir bölümde defnedilmişti.

Hayatını kaybedenler için Gazimağusa’da bir dizi anma programı düzenlendi. Program Gazimağusa Kabristanlığı Şampiyon Melekler Şehitliği’nde gerçekleşti. Burada yapılan anma törenine, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, hayatını kaybedenlerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, konuşan isimler, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andı, ailelerine başsağlığı diledi ve bu acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Tören, dua edilmesi, kabirlerin ziyaret edilmesi ve çiçek bırakılmasıyla sona erdi.

Anma programına Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda devam edildi. Burada da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, depremde hayatını kaybedenlerin anısına video gösterimi yapıldı. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ise herkesi duygulandırdı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın sunduğu müzik dinletisi de büyük beğeni topladı. Etkinlik, ‘adalet balonlarının’ gökyüzüne bırakılmasıyla son buldu.

Anma programı kapsamında, hayatını kaybedenlerin defnedildiği Yeniboğaziçi, Atlılar, Dörtyol, Vadili ve Ulukışla kabristanlıkları da ziyaret edildi.

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, anma programına katıldığı için duyduğu üzüntü ve onuru dile getirerek, “Kahramanmaraş depreminde hayatlarını kaybeden voleybolcu kardeşlerimizin Gazimağusa Şehitliğindeki anma programına katıldık. Bu acıların bir daha yaşanmaması dileğiyle kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımızın mekanları cennet olsun” dedi.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.