Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAŞKAN TUTUK MARAŞ’TA KENDİ ELİYLE İFTAR YEMEĞİ DAĞITTI

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, depremden etkilenen Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde YESO ile ortaklaşa kurulan aşevi çadırını ziyaret etti. Tutuk, “depremzede vatandaşlarımızın ilk anından yaraların sarıldığı son anına kadar yanlarında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2023 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2023 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
BAŞKAN TUTUK  MARAŞ’TA KENDİ ELİYLE  İFTAR YEMEĞİ  DAĞITTI

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk Ramazan ayı boyunca Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na (YESO) bağlı esnaflarla ortaklaşa olarak günde 2 bin 500 depremzede vatandaşa sahur ve iftarda yemek dağıtımı yaptıklarını söyledi. Bu çerçevede Kahramanmaraş iline bağlı Türkoğlu ilçesinde kurulan aşevi çadırını da eşi Gökşen Tutuk, Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Meclis üyeleri Ahmet Kumali, Arif Oktay Tunç ve Yalova Pazarcılar Odası Başkanı Orhan Seyfi Kalyoncu ile birlikte ziyaret eden Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk burada yemek dağıtımı da gerçekleştirdi. Depremzede vatandaşların depremin ilk anından beri yanlarında olduklarını dile getiren Tutuk yaraların sarıldığı son ana kadar da bölgede desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Depremin acılarını en iyi bilen illerden birisinin Yalova olduğunu hatırlatan Tutuk, “17 Ağustos 1999 tarihinde depremi yaşadık. Çok sayıda vatandaşımızı depreme kurban verdik. Ben de o depremde yakın akrabalarımı kaybettim. O nedenle depremin ne olduğunu çok iyi biliriz. Depremin gerçekleştiği ilk anda hızla harekete geçip bölgeye ilk ulaşan illerden birisi olmamız da o acıyı iyi bilmemizdendir” dedi.
Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunun altını çizen Tutuk, “Bu çerçevede Ramazan ayında depremzede vatandaşlarımızın yanında olmak, onların oruç ibadetlerini daha kolay yerine getirmelerine destek vermek adına Yalova esnaflarımızla birlikte bölgede bir aşevi oluşturduk. Bu anlamda tüm esnaflarımız adına YESO Başkanı Necati Erbul’a da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.