Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATM’lerde yeni düzenleme: Bunu yapanların kartını yutacak!

Merkez Bankası tarafından ATM’lere yeni güncellemeler eklendi. Son dönemlerde artan dolandırıcılık olaylarının önüne geçebilmek adına ATM’lere bazı durumlarda kartı yutma özelliği eklendi. Bu güncelleme sayesinde ATM’lerde şüpheli işlemlerin yapılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. İşte ATM’lerin kartı yutacağı durumlar…

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 16:10
Kaynak: Hilal Baldemir
ATM’lerde yeni düzenleme: Bunu yapanların kartını yutacak!

EFT, havale ve FAST gibi elektronik para transfer yöntemleri ile ilgili yapılan güncellemelerin yanı sıra, ATM'lerde yeni bir işlem menüsü daha kullanıcıların hizmetine sunulmaya başladı. Bu yeni düzenleme ile dolandırıcılıkların önüne geçilmesi planlanıyor.

Merkez Bankası tarafından ATM’lere tanımlanan yeni işlem menüsünde "Hesap Bilgilerini Güncelle" ve "Şifre Değiştir" gibi işlem seçenekleri yer alıyor. Kullanıcılar, bu işlemleri internet veya mobil bankacılık üzerinden daha güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

ATM’LERE KART YUTMA ÖZELLİĞİ

Son güncellemelerle birlikte ATM'lere, şüpheli olduğu tespit edilen işlemlerde kartı yutma özelliği eklendi. Bu sayede, bankacılık sisteminin güvenliği artırılarak son dönemlerde artış gösteren dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçiliyor.

İşte ATM’nin kartınızı yutulabileceği durumlar:

Şifrenin Üç Kez Yanlış Girilmesi: Kartınızın şifresini üç kez yanlış girmeniz durumunda güvenlik önlemi olarak kartınız ATM tarafından yutulabilir. Bu, çalınmış veya kaybolmuş kartların kullanılmasını önlemek için alınan bir tedbirdir.

Kartın Borç Nedeniyle İptal Edilmesi: Borcunuz nedeniyle bankanız tarafından kartınızın iptal edilmiş olması durumunda ATM kartınız yutulabilir.

Kartın Son Kullanma Tarihinin Geçmesi: Son kullanma tarihi geçmiş kullanıma uygun olmayan bir kart ile işlem yapmaya çalışırsanız, ATM kartınızı yutabilir.

Kart İçin Kayıp veya Çalıntı İhbarında Bulunulması: Kartınızın kaybolduğunu veya çalındığını bankanıza bildirmeniz durumunda biri tarafından kullanılmaya çalışılırsa kartınız yutulabilir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.