Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Armutlu MYO, peynir üretiminde seri üretime geçecek

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojileri bölümünü ziyaret ederek, öğrencilerin ürettiği peynirlerin tadımını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2024 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2024 08:17
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Armutlu MYO, peynir üretiminde seri üretime geçecek

Vali Hülya Kaya, Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın, Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve Armutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Serhan Mantoğlu ile birlikte Armutlu Meslek Yüksekokulu uygulama laboratuvarında incelemelerde bulundu.

Yalova Üniversitesi, MARKA desteğiyle başlayan Yalova'ya özgü peynir üretimi çalışmalarında hiçbir koruyucu madde içermeyen kaşar peyniri, taze beyaz peynir, tescilli Yalova Kıvırcığının sütüyle yapılan olgunlaştırılmış peynir ve kırsal kalkınmada önemli bir yere sahip süt üretimi üzerine kooperatifi olan 4 köyden toplanan sütlerle yapılan olgunlaştırılmış inek peynirinin tadına bakan Vali Hülya Kaya, yeni bir müjde verdi.

Peynir üretiminde çok başarılı bir sonuç elde eden uygulama laboratuvarında, markalaşma çalışmalarıyla birlikte seri üretime geçeceklerini müjdeledi.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.