Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ANNELER GÜNÜ YAKLAŞIYOR: YALOVA’DA EN UCUZ ORKİDE 120 TL

14 Mayıs’ta kutlanacak olan Anneler Günü nedeniyle çiçekçiler hazırlıklarını yapmaya başladı. Ekonomik nedenlerden dolayı annelerine hediye alamayanları düşünerek çiçeklerine indirim yapan Tete Çiçekçilik dükkanının işletmecisi Seyit Aşkani, gazetemize güncel fiyatlar ile ilgili bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2023 00:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2023 00:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
ANNELER GÜNÜ YAKLAŞIYOR: YALOVA’DA EN UCUZ ORKİDE 120 TL

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü için çiçekçiler sipariş almaya başladı. Ekonomik sebeplerden kaynaklı annelerine hediye alamayacak olanları düşünerek çiçeklerine indirim yapan Yalova Merkez Cengiz Koçal Caddesi üzerindeki Tete Çiçekçilik işletmesinin sahibi Seyit Aşkani, çiçek fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“100 liraya alıyorsam 120 liraya satıyorum”

4 yıldır çiçekçilik işi ile uğraştığını dile getiren Seyit Aşkani, “Anneler Günü siparişleri başladı. Biz de o gün için hazırlık yapıyoruz. Seçim gününe denk geldiği için yoğunluğu kestiremiyoruz. Umarım satışlar iyi olur. Ben diğer çiçekçilere göre daha uygun satıyorum. Çünkü insanların alım gücü azaldı. Özel günlerde daha çok fiyat düşürüyoruz. Herkes alsın, sevdiklerini sevindirsin istiyoruz. Her günün bir sembolü var. Anneler Günü’nde orkide alınır. Çiçekleri mevsimine göre, nerede daha iyi yetişiyorsa Antalya’dan, İzmir’den, Adana’dan Türkiye’nin her yerinden getirtiyoruz. Türkiye’nin orkide üretiminin yüzde 60’ını Yalova karşılıyor zaten. Orkidelerimiz yerli. Ekonominin kötü olması bizi çok etkiledi. Ama bencil olmamak gerekiyor. İnsanların da durumu kötü. O yüzden fiyatları düşük tutmaya çalışıyoruz. Çiçekleri aldığım fiyatın üzerine 20 TL ekleyerek satıyorum. Hem insanlar alabilsin, sevdiklerini sevindirsin hem biz para kazanabilelim düşüncesindeyim.” şeklinde konuştu.

Yalova’da en ucuz çiçeği sattığını iddia eden Aşkani’nin verdiği bilgilere göre; Orkide 120 TL, papatya 40 TL, salon bitkileri 150 TL, şebboy 40 TL, hüsnüyusuf 40 TL’den satılırken, güllerin tanesi 15 TL’den satılıyor.

HABER/Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.