Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AKILLI SANAYİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Yalova Ağaç İşleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Adnan Dağ kendi enerjisini ve suyunu üretecek olan akıllı sanayi sitesini hayata geçirmek için düğmeye bastıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2023 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2023 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
AKILLI SANAYİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Dağ, bu projenin hayata geçirildiğinde Türkiye'ye örnek olacağını da ifade etti. Yalova Ağaç İşleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Adnan Dağ, ‘1 Evin 1 İş Yerim Olsun’ projesini hayata geçirmek istediklerini söyledi. Dağ, kendi enerjisini ve suyunu üretecek akıllı sanayi sitesi oluşturacaklarını belirtti. Sanayi sitesinin 240 iş yerinden oluşacağını ve dükkanların üzerlerinde güneş enerji panelleri olacağını kaydeden Dağ, “Enerjisinin bir bölümünü buradan sağlayacak. Yine burada kullanılacak olan suyu da yağmurdan karşılayarak depolarda muhafaza edeceğiz. Bu su arıtılarak ihtiyacın karşılanmasını sağlayacak” dedi.
Sanayi sitesi içerisinde noter, banka şubesi gibi ihtiyaç duyulan yerler de olacağını dile getirenYalova Ağaç İşleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Adnan, “Sanayi sitesi içerisinde sanayinin son yıllardaki en büyük sorunlarından birisi durumundaki ara elaman talebini karşılayacak bir meslek okulu da planlıyoruz. Çocuklar hem okuyacaklar hem de burada staj yapacaklar. Mezun olduklarında ise işleri hazır olacak” diye konuştu.
Sanayi sitesinin Kirazlı Sanayi Sitesi’nin üst tarafında yer alacak yerin arazisinin satın alınması noktasına geldiklerinin altını çizen Dağ, “Bu sanayi sitesi ilimizde devreye girecek OSB’lerden ve çevre illerdeki OSB’lerden gelecek taleplere de karşılık verebilecek yeterlikte tasarlanıyor. 300 metrekarelik dükkanlardan oluşacak sanayi sitesinde dükkan fiyatlarının da neredeyse maliyetine yakın bir fiyattan esnafa satılması hedefleniyor” şeklinde konuştu.
Projenin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından da beğenildiğini dile getirenYalova Ağaç İşleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Adnan Dağ, “Bu projeyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a da anlattık. Kendisi çok beğendi ve hayata geçirilmesini istedi” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.