Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’den yerel seçim takviminde beklenmeyen değişiklik

AK Parti’nin 2024 Yerel Seçimleri için 9 Kasım’da başlattığı aday adaylığı başvuruları 17 Kasım’da sona erecekti fakat genel merkezden alınan yeni bir kararla aday başvuruları 22 Kasım'a kadar uzatıldı. 19 Kasım'da yapılması beklenen temayül yoklamasının da 26 Kasım'da gerçekleştirilmesine karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
AK Parti’den yerel seçim takviminde beklenmeyen değişiklik

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Türkiye’de yerel seçim havası başlamıştı. Partilerin aday adaylığı başvuruları başlarken AK Parti’de 9 Kasım’da adaylık başvurularını almaya başladı. 17 Kasım’da bitmesi beklenen başvuruların süresi uzatıldı.

AK Parti'nin, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için saha çalışmaları fiilen başladı. Bu çalışmalar kapsamında AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı'nda Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yerel seçim çalışmalarına ilişkin MKYK'ya yetki verdi.

Çalışmalar kapsamında 9 Kasım Perşembe günü başlayan adaylık başvuruları 17 Kasım tarihinde sona erecekti. Adaylar ilk etapta dijital başvuru yapıp ardından ıslak imzalı belgelerle başvuru yapacaktı.

ak partide adaylık başvuruları uzatıldı

Başvuru tarihi uzatıldı

AK Parti’nin Ankara Kızılcahamam'da gerçekleştirilen İl Başkanları Çalışma kampının ardından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, başvuruların 22 Kasım'a kadar uzatıldığını duyurdu.

ali ihsan yavuz yerel seçim

Temayül yoklaması 26 Kasım’a ertelendi

Öte yandan 17 Kasım’dan 22 Kasım’a ertelenen başvuru tarihlerinden sonra 19 Kasım'da yapılması beklenen temayül yoklamasının da 26 Kasım'da yapılmasına karar verildi. Ali İhsan Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kızılcahamam'da gerçekleştirilen İl Başkanları Çalışma kampımızda İl Başkanlarımızın talebi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiriyle yerel seçimler aday adayı başvuruları 22 Kasım'a ertelenmiştir.

Teşkilat Temayül Yoklaması ise 26 Kasım'da yapılacaktır. Hayırlı olsun.

Başvurular 22 Kasım Çarşamba günü saat 19.00'da sona erecek

17 Kasım'da bitecek olan aday adayı müracaatlarımız, İl Başkanlarımızın talebi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle 22 Kasım Çarşamba günü saat 19.00'a kadar uzatılmıştır.

Teşkilat Temayül Yoklaması ise 26 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacaktır

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.