Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti de değişim gidiyor! Olağan Kongre için düğmeye basıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dün AK Parti genel merkezinde gerçekleştirilen Parti MYK toplantısında olağan kongre için çalışmaların başlatılmasına karar verildi. Açılış konuşmasında parti içinde değişim yapılacağına yönelik mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda kongreleri başlatmak için talimat verdiği ve olağan kongrenin eylül ya da ekim ayında yapılmasının planlandığı bilgisi öne çıktı. Yönetim değişikliğinin ise kongre sonrası yapılması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 13:19
Kaynak: Hilal Baldemir
AK Parti de değişim gidiyor! Olağan Kongre için düğmeye basıldı

Tüm partilerin toplantılarının ardından son olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan başkanlığında AK Parti toplantı gerçekleştirdi. Dün parti genel merkezinde yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı 3 saat sürdü.

TOPLANTININ ANA BAŞLIĞI "DEĞİŞİM"

MYK toplantısında ilk olarak yerel seçim sonuçları ve bundan sonra atılacak adımlar masadaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmasında partide değişim yapılacağına yönelik ciddi bir mesaj verdiği, seçim sonuçlarının derinlemesine bir şekilde incelenmesi gerektiğini ve özeleştiriye ihtiyaç olduğunu söylediği bilgisi aktarıldı.

AK PARTİ’DE KONGE ZAMANI

NTV tarafından aktarılan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında olağan kongre için hazırlıkların başlatılmasına ilişkin kurmaylarına talimat verdi. Belde, ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasından sonra eylül veya ekim gibi büyük kongreye gidilmesi planlanıyor. Edinilen bilgilere göre, parti yönetiminde değişim yapılması kongre öncesinde düşünülmüyor. Kongrelerde seçimde başarısız olan il yönetimlerinin değişmesi, olağan kongrede de partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinde değişim yapılması gündemde.

İLK KAMP VEKİLLERLE YAPILACAK

AK Parti'de iki ayrı kamp yapılması da planlananlar arasında. Bunlardan ilki mayıs ayı içerisinde milletvekilleri ile yapılacak. Her milletvekili bölgesine ilişkin sorunları anlatacak. Bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri sıralanacak. İkinci kamp ise belediye başkanları ile gerçekleştirilecek. Daha önce olduğu gibi Kızılcıhamam'da yapılması planlanan kamp için haziran ayı öngörülüyor. Bu kampta ise eski belediye başkanlarının yeni belediye başkanları ile tecrübelerini ve kente ilişkin önemli bilgileri paylaşması planlanıyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.