Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3. Derece Deprem Bölgeleri Nerelerdir?

Türkiye her gün meydana gelen büyük ya da küçük ölçekte depremlerle sık sık deprem gerçeğiyle karşı karşıya kalıyor. Deprem kuşağında yer alan bir ülke olması nedeniyle büyük depremler yaşayan Türkiye son olarak 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen iki büyük deprem yaşadı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve milyonlarca kişinin de evsiz kaldığı depremden sonra korku ve endişe artmaya başladı. Bu nedenle vatandaşlar yaşadıkları bölgelerin kaçıncı deprem bölgesi olduğunu araştırmaya başladı. Peki, 3. Derece Deprem Bölgeleri Nerelerdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 14:02
Kaynak: Hilal Baldemir
3. Derece Deprem Bölgeleri Nerelerdir?

Deprem gerçeği geçtiğimiz günlerde kendini bu kez Yalova’da hatırlatınca olası Marmara depremi endişesi yeniden gün yüzüne çıktı. Hem yabancı hem de Türk uzmanların işaret ettiği büyük İstanbul depremi için sayılı zaman kaldığı tahmin edilirken bu depreme hazırlıklı olunmaması vatandaşlarda büyük endişe ve korkuya neden oluyor. Türkiye deprem kuşağında yer alan genç oluşumlu bir ülke olduğu için sık sık depremler ve sarsıntılar yaşanıyor. Fakat her bölge ve her şehir farklı bir deprem kuşağında yer almaktadır. Peki, 3. Derece Deprem Bölgeleri Nerelerdir? İşte bu sorunun cevabı…

3. Derece deprem bölgeleri hangi nerelerdir?

3. derece deprem bölgeleri, deprem riski yüksek olan ve sık sık deprem aktivitelerinin yaşandığı canlı fay olan bölgelerdir. Bu bölgelerde yapıların ve altyapının depremlere karşı güvenli olması oldukça önemlidir. Türkiye'de, deprem bölgeleri belli başlı kriterlere göre sınıflandırılmaktadır ve 3. derece deprem bölgeleri de en yüksek riskli bölgeler arasında yer almaktadır.

3. derece deprem bölgelerinin genel özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

Sık sık deprem aktiviteleri meydana gelir, yapılaşma yoğundur ve nüfus yoğunluğu fazladır, altyapı ve yapılar depreme karşı yeterli güvenlik önlemlerine sahip olmalıdır, inşa edilen binalar, güncel deprem yönetmeliklerine uygun olarak tasarlanmalı ve donanımı buna göre yapılmalıdır.

3. derece deprem bölgeleri şu şekildedir:

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

4. DERECE DEPREM BÖLGELERİ NERELERDİR?

5. DERECE DEPREM BÖLGELERİ NERELERDİR?

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.