Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda görkemli bir törenle kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2023 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2023 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydan’ında kutlandı. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordine ettiği program saat 09:30’da başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın ardından, Atatürk Heykeli’ne çelenk sunumu gerçekleştirildi

Saat 11:00’da başlayan kutlama programına Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, il kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, eğitimciler, öğrenciler ve Yalova halkı katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, 23 Nisan’ın anlam ve önemini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi. Akmeşe, yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Bugün 103 yıl önce Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan ilk Milli Meclis olan ve Kurtuluş Savaşının kazanılmasında büyük rol oynayan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan, demokrasi sayesinde cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek heyecanla, coşkuyla, rengârenk görüntülerle ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan büyük kıvanç duymaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele arkadaşları ile ahirete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle yâd ediyorum. Bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Öğrenciler hazırladığı gösteriler ile 23 Nisan’ı kutladı

Akmeşe’nin yaptığı anlamlı konuşmanın ardından, öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemini vurgulayan şiirler seslendirdi. Şiir dinletilerinin sonrasında, çeşitli alanlarda ‘23 Nisan’ konu başlığı altındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Vali Muammer Erol, Milletvekili Meliha Akyol, Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Milletvekili Özcan Özel tarafından hediyeleri takdim edildi.

HABER/FURKAN HASAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.