Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2. TUR İÇİN BİR KEZ DAHA SANDIK BAŞINA GİDİYORUZ

Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçimi için yarın ikinci kez sandık başına gidecek. Yalova’da da 594 sandıkta toplam 204 bin 786 seçmen oy kullanacak. İlk turda en fazla oyu alan Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki yarışta sonucu vatandaşların kullandığı oylar belirleyecek

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2023 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
2. TUR İÇİN BİR KEZ DAHA SANDIK BAŞINA GİDİYORUZ

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Yalova’da 184 bin 520 kişi oy kullanmış ve bu oylardan 180 bin 311’i geçerli sayılmıştı. İlk turda kullanılan oyların yüzde 48,37’si Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a, yüzde 38,26’sı ise Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na gitmişti. Hiçbir adayın istenen yüzde 50.01’lik çoğunluğu yakalayamaması nedeniyle seçim ikinci tura kalmıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda ise en fazla oyu alan iki aday yani Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha yarışacak. Türk halkı iradesini sandığa yansıtmak üzere yarın bir kez daha sandık başına giderek oyunu kullanacak.

Sandıklarda oy kullanma işlemi saat 08.00 itibarıyla başlayacak ve saat 17.00’ye kadar sürecek. Ardından sandık görevlileri ve müşahitler kontrolünde her sandıktan çıkan oylar sayılarak Seçim Kuruluna gönderilecek. Sayılan ve çuvallara yüklenerek mühürlenen oylar burada YSK sistemine girilecek.

Yalova’da seçim güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığı ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.