Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 MAYIS'I, “BURUK” KUTLADIK

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Şırnak'ta Bestler Dereler bölgesinde arazi araması esnasında çıkan çatışmada 2 askerimizin şehit olması, 1 asker ve 1 güvenlik korucusu ağır yaralanması nedeni ile buruk kutlandı. Kutlamalardan Halk oyunları gösterileri çıkartıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
19 MAYIS'I, “BURUK” KUTLADIK

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Bu çerçevedeki ilk tören saat 10.00’da Atatürk anıtına Yalova Gençlik ve Spor İl Müdür’ü Salih Kılıç’ın çelenk sunması ile başladı. Kutlamalar ise saat 11.00’de yapıldı. Programa Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Cenk Topuz, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu ve il protokolü ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç yaptı.
Bu bayram tarihimizde milli mücadelemizin başladığı gün olarak kayıtlara geçmiştir. 19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Türk Milletinin yeniden uyanışının, bağımsızlık mücadelemizin ve Cumhuriyetimizin doğuşunun ilk adımını atmıştır. Türk halkı Atatürk’ün öncülüğünde azimle ve kararlılıkla çalışarak ülkenin kurtuluş mücadelesini başlatmış ve başarıya ulaştırmıştır. Bugün Türkiye’nin demokrasisi ve birliği adına önemli bir gün olarak kutlanan 19 Mayıs aynı zamanda gençliğimiz geleceğine ışık tutan bir bayramdır. Gençlerimiz bu vatanın teminatı geleceğe bırakacağımız en değerli miraslarımızdır. Gençler her 19 Mayıs’ta Samsundan elden ele dolaştırılan ve koşturulan bayrağımız rengini bu topraklar hep vatan kalsın diye şehit olan şühedanın kanından almaktadır. Siz Türk’e istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, siz, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyen Antepli Şahinlerin, Hasan Tahsinlerin, Yahya Çavuşların, Seyit Onbaşıların, siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların soyundansınız. Unutmayın ki tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak binlerce şehit vererek, sıkıntılar ve yokluk içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir” dedi.
Başarılı sporcular ödül aldı
Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç’ın konuşmasının ardından Gençlik adına konuşmayı Yalova Gençlik Merkezleri’nden Emir Yar gerçekleştirdi. Yar konuşmasında, “Milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bu büyük günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan etmesi biz gençler için büyük bir şereftir. 19 Mayıs’ın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, medeniyet yolunda ki yürüyüşümüzde bizi daha çok güçlendirmektedir” dedi.
Konuşmaların ardından Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora yönlendirme Programı kapsamında seçilerek bisiklet sporuna yönlendirilen ve 2022-2023 sezonunda ulusla ve uluslara arası yarışmalarda toplamda 58 altın21 gümüş ve 20 bronz madalya kazanan Emine Irmak, Elif Keklik, Zeynep Bayramve Fatma Nisa Günal antrenörleri Kâmil Alev ve Hasan Bayrak’la birlikte sahneye çağırıldı. Başarılı sporculara ödüllerini Yalova Valisi Muammer Erol sundu.
Buruk kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Şırnak'ta Bestler Dereler bölgesinde arazi araması esnasında çıkan çatışmada 2 askerimizin şehit olması, 1 asker ve 1 güvenlik korucusu ağır yaralanması nedeni ile buruk kutlandı. Bu çerçevede halk oyunları gösterileri programdan çıkartıldı. Onu yerine sadece Yalova Gençlik Spor İl Müdürlüğü Karate Takımı bir karate gösterisi gerçekleştirdi.

HABER/Hilal Baldemir


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.