Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeki Gürsu'dan, göç ve göçmenliğe dair bilgiler

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki Gürsu kendisini ziyaret eden Yalova Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencilerine göç ve göçmenlik konularında bilgiler verdi

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2023 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Zeki Gürsu'dan, göç ve göçmenliğe dair bilgiler

Yalova Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri Muhammed Salih Bezcioğlu ve Abdulmuttalip Güneş, edebiyat dersi dönem ödevleri olan ‘Bulgaristan göçü ile gelenlerin anlatmış olduğu hikayeler ve masallar’ adlı konuyla Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Başkanı Zeki Gürsu’yu ziyaret ettiler.

Gürsu, gençlere göç ve göçmenlik hakkında bilgiler vererek, “İnsanlar yerlerini, yurtlarını durup dururken neden terk etsinler? Göç, göçmenlik, zorunluluktan kaynaklanır, bir tür sürgündür; nedeni savaştır, siyasi baskıdır, zorbalıktır, yaşama hakkınızın elinizden alınması ihtimalidir; tehdittir sizi başka bir ülkeye göçe zorlayan. Ben göç diyorum göçmenlik diyorum” dedi.

Gürsu, daha sonra öğrencilerle beldede bulunan Göç Müzesi’ni gezerek konu hakkında sorularını yanıtladı ve ödevlerine yardımcı oldu. Gürsu, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.