Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Yöresel ürünler pazarı Yalova’mızdaki firmalara zarar veriyor”

YTSO Başkanı Cemil Demiryürek yaptığı açıklamada Yalova’nın merkezinde çeşitli dönemlerde yöresel ürünler pazarı açılmasına tepki gösterdi. Demiryürek, bu şekilde satış yapılmasına izin verenlerin, vergisini ödeyen ve yükümlülüklerini yerine getiren tüccar ve esnafı mağdur ettiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 00:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 00:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“Yöresel ürünler pazarı Yalova’mızdaki firmalara zarar veriyor”

YTSO Başkanı Cemil Demiryürek şehir dışından gelen firmaların yöresel ürünler adı altında Yalova’nın merkezinde satış yaparak Yalovalı tüccar ve üreticiyi mağdur ettiğini söyledi. Demiryürek, kirasını ve vergisini ödeyen, tüm sorumluluklarını yerine getirme gayretinde olan Yalova’daki firmaların bu ve benzeri uygulamalarla zarar gördüğünü ifade etti. YTSO’nın 1. Meslek Komitesinde bulunan meclis ve meslek komite üyeleri ile yapılan toplantıda bu tarz satışlara yerel idarelerce ya da hükümet yetkilileri tarafından izin verilmemesi gerekliliği ifade edildi.
Yalova’da her seferinde farklı isimlerle veya uygulamalarla yöresel çadır ya da yöresel ürün pazarı, yöresel ürün festivali gibi isimlerle satış yapılmaya çalışıldığını kaydeden Demiryürek, “Yöresel Ürünler Pazarı’ adı altında kayıtsız bir ticaret alanı açılıyor. Yalovalı esnafın dükkanında satmış olduğu ürünler, bu pazarda kayıtsız bir şekilde satılmakta ve haksız rekabet ortamı yaratılarak Yalovalı esnaf zarara uğratılmaktadır. Üyelerimizin ortak talebi bu işlemlere yerel belediyelerin izin vermemesi yönündedir. Bu tarz organizasyonlar yapılmak isteniyorsa da Yalova’daki meslek odalarına kayıtlı üyelerin katılacağı Yalova’da üretilen ürünlerin sergilenip satışının yapılacağı organizasyonlar desteklenmelidir” şeklinde konuştu.
Yalovalı tüccar ve esnafın haklarını korumak için bu şehirde yaşayan ve bu şehirden geçimini sağlayan herkesin sorumlulukla hareket etmesi gerektiğini belirten Demiryürek, bu tarz organizasyonlara izin veren yönetimlerin de bu uygulamalarına bir an önce son vermesi gerektiğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.