Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nin En Gururlu Günü

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği ve Genelkurmay Başkanlığı kapsamında özel bireylere yönelik 1 günlük askerlik programı için 18 tane özel birey askerliğe uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2023 00:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2023 00:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nin En Gururlu Günü

Aileleriyle birlikte bu gururu yaşayan ve askere gidecek olan derneğin özel bireylerine kına yakıldı. Kına yakıldıktan sonra oyun havaları eşliğinde dans eden özel bireyler bugün en gururlu günlerini yaşadılar. Programa CHP Yalova Milletvekili Adayları Tahsin Becan, Mehmet Gürel, MHP Milletvekili Adayı Namık Öz ve AK Parti Milletvekili Adayı Erhan Dede de katıldı. Programda; Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı ile Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan da hazır bulundu.

18 tane asker uğurlamaktan gurur duyduklarını ifade eden Arslanhan, “Genelkurmay Başkanlığı’mızın özel bireylere yönelik başlattığı 1 günlük askerlik programı yaklaşık 20 yıldır devam ediyor. O gün bu gündür biz dernek olarak Yalovamızda askerlik çağına gelen özel bireylerimizi organize ediyoruz Jandarma Deniz İnzibat ile birlikte askerlik merasimlerini yapmalarını sağlıyoruz” dedi.

“Her Türk asker doğar”

Özel bireylerin bu bakımdan çok heyecanlı ve duygulu olduğunu söyleyen Arslanhan şöyle konuştu: “Biz de aileleriyle birlikte onların kınalarını burada yakıyoruz sonra da askere uğurlama yapıyoruz bugün onların kınalarını yaktık elbiselerini giydiler, 1 aydır askere gideceklerini biliyorlardı. Heyecandan uyuyamadılar. Burada bizi onurlandıran şey şu biz özel bireylerimizle ilgili birçok etkinlik yapıyoruz ama bu hepsinin dışında tamamen gurur duyduğumuz, onur duyduğumuz bir etkinlik çünkü bu etkinlikle özel bir bireyin askere gitmesi için önündeki engel kalkmış oluyor bu da bizim için ve onlar için çok güzel bir şey, ailelerine ayrı bir mutluluk veriyor gurur veriyor bugün hep beraber burada bunun onurunu ve gururunu yaşadık. Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Yaşar Güler’e bu konuda tekrar teşekkür ediyorum ve her Türk asker doğar diyorum.”

HABER/M.Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.