Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAÜ, JIENS Dergisi TR dizinde taranan ilk dergi oldu

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Karagöz’ün editörlüğünü yaptığı JIENS dergisi, TR dizinde taranan ilk dergi oldu. Dergi, mühendislik ve doğa bilimleri alanında önemli çalışmaları yayınlıyor

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 00:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 00:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
YAÜ, JIENS Dergisi TR dizinde taranan ilk dergi oldu

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Karagöz’ün editörlüğünü ve yayıncılığını yaptığı Journal of Innovative Engineering and Natural Science (JIENS) isimli dergi, TR dizinde taranan ilk dergi olmayı başardı. Dergi, mühendislik ve doğa bilimleri alanında önemli çalışmaları yayınlıyor.

JIENS, mühendislik, malzeme, kimya, fiziksel kimya, fizik ve matematik bilimi dahil olmak üzere mühendislik ve doğa bilimlerinde araştırma yapan ve mevcut sorunlara çözüm üreten araştırmacılar için akademik bir buluşma alanı sağlıyor. Dergi, bir yılda iki sayı (ocak ve temmuz) olarak yayınlanıyor ve çift taraflı kör hakemlik sistemi uyguluyor. Dergi, Türkçe veya İngilizce olarak sunulan özgün araştırma makaleleri, lisansüstü tez makaleleri, derleme makaleleri ve editöre mektupları kabul ediyor. Derginin ana sayfasına www.jiens.org adresinden ulaşılabiliyor. JIENS’te yayınlanan makaleler açık erişimlidir.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, yaptığı açıklamada JIENS’in TR dizinde taranan ilk dergi olmasından dolayı gurur duyduklarını belirtti. Bahçekapılı, “Dergimiz, mühendislik ve doğa bilimleri alanında önemli bir boşluğu dolduracak ve bilimsel çalışmaların kalitesini artıracaktır. Editörlüğünü ve yayıncılığını yapan Doç. Dr. İdris Karagöz’ü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.