Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAÜ’de polimer sempozyumu

12.’si düzenlenen Uluslararası Lif ve Polimer Araştırmaları Sempozyumu, Yalova Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ortaklığında, sponsor firmalar ve TÜBİTAK’ın desteğiyle YAÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 02:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 02:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
YAÜ’de polimer sempozyumu

Bursa Teknik Üniversitesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu’nun moderatörlüğünde 15 Temmuz İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleşen sempozyuma öğretim üyeleri, sektör temsilcileri, öğrenciler de katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Lif ve Polimer Araştırmaları Birliği Başkanı Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Olcay sempozyumun amaçlarından biri olarak üniversiteler ve sektör arasında iş birliğinin geliştirilmesini gösterdi ve sempozyumun bu amaca hizmet edeceğine inandığını ifade etti. Prof. Dr. Olcay, 60'ın üzerinde sunumun yapılacağını belirtirken bir sonraki sempozyumun 3-4 Kasım 2023'te Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Ülkemizin ve dünyanın önde gelen karbon elyaf üreticilerinden DowAksa’nın Halkla İlişkiler Direktörü İhsan Necipoğlu, karbon fiber kumaşların özelliklerinden bahsetti. 

Polimer Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamit Erdemi 12.’si düzenlenen sempozyuma ilk defa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu duyduklarını belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti.

“Polimer malzemelerin kullanımı yaygınlaştı”

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı F. Jülide Hızal Yücesoy da kongrelerin hem öğrenciler hem akademisyenler için önemini vurguladı. Verimlilik oranlarının yüksek olmasından dolayı sektörde polimer malzemenin oldukça yaygın olarak kullanıldığını ifade etti. Dolayısıyla bu alanda hizmet veren tüm araştırmacılara, çalışanlara teşekkür ederek kongrenin herkes için hayırlı olmasını temenni etti.

Sempozyumun açılış oturumu, National University of Singapore Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seeram Ramakrishna'nın materyallerin geleceği üzerine sunumuyla tamamlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.