Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’ya TKDK Ofisi kurulması konuşuldu

Yalova Valisi Muammer Erol, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç’u kabul etti. Görüşmede, Yalova’nın IPARD programı kapsamına alınması ve TKDK Destek Ofisi’nin kurulması konuları ele alındı

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’ya TKDK Ofisi kurulması konuşuldu

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç, IPARD programı ve verilecek destekler hakkında bilgi verdi. Tunç, Yalova’da kırsal kalkınma için önemli bir fırsat olan TKDK Destek Ofisi’nin kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Vali Muammer Erol ise Yalova’nın IPARD programına dahil edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erol, “TKDK, kırsal bölgelerde tarım ve tarımsal sanayi alanındaki faaliyetler ile geçimini sağlayan kişilere ve toplumlara, daha iyi koşullar altında yaşayıp daha iyi faaliyetlerde bulunabilmesi için sunulan teşviklerdir. Yapılan maddi ve manevi yardımlarla birlikte kırsal alanlarda kalkınma sağlanması ve yapılan faaliyetlerden en yüksek fayda elde edilmesi sağlanacaktır” dedi.

Erol, TKDK projeleri kapsamında yatırımcılara 3 milyon Euro’ya kadar yüzde 50 ile yüzde 75 oranları arasında hibe desteği sunulacağını ayrıca yapılacak olan yatırımlarda KDV ve ÖTV muafiyeti sağlanacağını söyledi. Erol, “İlimizde açılacak olan TKDK destek bürosu ile vatandaşlarımız bilgilendirilecek ve proje kabul işlemleri yine burada yapılacaktır. 2023 yılı içerisinde IPARD III programı çağrıları yayınlanacak olup, ilimizde proje kabul işlemleri yapılacaktır. Vatandaşlarımızı bu desteklerden yararlanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Vali Erol, TKDK Yalova İl Koordinatörlüğünün kurulmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.