Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YALOVA ÜNİVERSİTESİ AFAD GÖNÜLLERİ’NE ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ

Yalova Üniversitesi (YAÜ) Arama Kurtarma Birimi’nde yer alan üniversite personeline AFAD tarafından arama ve kurtarma eğitimi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
YALOVA ÜNİVERSİTESİ AFAD GÖNÜLLERİ’NE ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ

Yalova Üniversitesi’nin çatısı altındaki Arama Kurtarma Birimi’nin bünyesinde üniversite personelleri tarafından oluşturulan Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi, AFAD tarafından arama ve kurtarma eğitimi aldı. Yalova İl AFAD Müdürlüğü görevlisi Soner Görse tarafından verilen eğitime Yalova Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Gündoğdu da katılım sağladı.

16 Mayıs tarihinde Yalova Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda verilen teorik eğitimde; deprem anında yapılması gerekenler, afetzedeler ile iletişim, sahada nasıl hareket edileceği, enkazda çalışmanın zorlukları ve 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden edinilen deneyimler gibi konular anlatıldı.

17-18 Mayıs tarihlerinde verilecek olan pratik eğitim, AFAD Tatbikat Alanı’nda gerçekleştirilecek. Pratik eğitimde, teoride öğrenilen bilgilerin sahada uygulanması ve arama kurtarma operasyonlarının yürütülmesi üzerinde durulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.