Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova, Osmanlı Yer Adları Sözlüğü’nün kapağında yer alıyor

İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanan Osmanlı Yer Adları Sözlüğü isimli kitabın kapağında Yalova yer aldı. Kitap, Osmanlı yerleşim yerlerinin adlarını altı yüzyıllık tarihi derinliği ve üç kıtaya yayılmış coğrafi genişliği içinde kapsıyor

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 08:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2023 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova, Osmanlı Yer Adları Sözlüğü’nün kapağında yer alıyor

Kitabın yazarı Nuri Akbayar, alanında ilk çalışma olan bu sözlüğü 20 yıl sonra baştan sona yenileyerek kullanıcısıyla buluşturduğunu belirtti. Akbayar, kitabın giriş bölümünde, Osmanlı yer adlarının oluşumunu, değişimini ve kaynaklarını anlattı. Kitapta, Osmanlı yer adlarının Türkçe, Arapça ve Farsça kökenli olanları ile Türkçe olmayan dillerden alınan veya Türkçeleştirilenleri de yer aldı.

Yalova’nın bu kitabın kapağında yer almasının bir tesadüf olmadığı da biliniyor. Merhum ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık da Osmanlı’nın devlet olma statüsünü yani sancak alma hakkını Yalova’nın Altınova ilçesinde gerçekleştirilen Bafeus Muharebesi ile kazandığını açıklamıştı. Buna en çok da Bilecik ili karşı çıksa da İnalcık bunu tarihi belgelerle ispatlamış ve tarihi bir gerçeği gözler önüne sermişti.

Yalova’nın Osmanlı tarihindeki önemini vurgulayan bu kitap, hem akademik hem de popüler bir kaynak olarak ilgi görmeyi hak ediyor.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.