Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova eski valisi Erbay’dan çevre uyarısı

Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Yürüyen Köşk Derneği’nin Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe katılan Yalova eski valisi Yusuf Erbay, “Beton ekonomisiyle büyümeye kalkarsanız kentleri ve çevreyi mahvedersiniz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova eski valisi Erbay’dan çevre uyarısı

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Yürüyen Köşk Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik Engelsiz Cafe’de gerçekleştirildi. Etkinlikte eski Yalova Valisi Prof. Dr. Yusuf Erbay ile Yürüyen Köşk Derneği Başkanı Metin Erdoğan çevrecilik konusunda bir söyleşi yaptı.

Söyleşiye ilgi büyük olurken eski vali Erbay, çevrecilikle ilgili önemli bilgiler verdi. Erbay, “Halkın bilinç düzeyini yüksek tutmak, bu yolda mücadele edenlerin yanında olmak ve onlara destek vermek gerekir. Zihinsel bir dönüşüme ihtiyacımız var. Zihnimizde belli günlerle bağlı olmayan, belli bir aile eğitiminden, toplum eğitiminden, belli bir okul eğitiminden süzülerek gelmiş, bugüne özel söylersek, sağlam bir çevrecilik bilinci olması gerekir” dedi.

Erbay ayrıca sanayileşme ve kalkınma ile çevre koruma arasındaki dengeyi kurmanın önemine değindi. Erbay, “Sanayileşme konusu halledilmeden çevreyi koruyamazsınız. Üreterek büyümezseniz, sadece beton ekonomisiyle büyümeye kalkarsanız kentleri ve çevreyi mahvedersiniz. Bundan kurtulmanın yolu üreterek, sağlıklı, çevre dostu bir sanayi geliştirmektir. Yani sürdürülebilir bir kalkınma dediğimiz budur” diye konuştu.

Yürüyen Köşk Derneği Başkanı Metin Erdoğan ise Yalova’nın çevrecilik açısından çok önemli bir konumda olduğunu belirterek, “Çünkü dünyada çevreciliğe dair yapılan çalışmalarda bizim için en sembol olay Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimizin simgesi Yürüyen Köşk’ü yanındaki ağacın dalını kesmemek için 5 metre yürüterek dünyaya çevrecilik dersi vermesidir. Dolayısıyla biz kendi aramızdaki sohbetlerde hep ‘Ankara, Türkiye’nin başkentidir ama Yalova da Türkiye’nin çevreci başkentidir’ diyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Etkinlikte ayrıca Yalova Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin hazırladığı çevre temalı resimler sergilendi.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.