Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’dan TEKNOFEST’e 4 Okul

Dünyanın en büyük uzay ve havacılık festivali olan TEKNOFEST’in İstanbul finallerine Yalova’dan 4 okul katıldı. Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün özverili çalışmaları sonucunda başvuru sayısı yüzde 700 arttı

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2023 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2023 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’dan TEKNOFEST’e 4 Okul

TEKNOFEST, 2018 yılından bu yana yapılan ve bu sene 27 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük uzay ve havacılık festivali. Festival kapsamında çeşitli alanlarda yarışmalar düzenleniyor. Yalova Milli Eğitim camiasında ise bu yarışmaların İstanbul finallerine Yalova’dan 4 okulun katılmasının heyecanını yaşanıyor.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, geçen yıl 98 olan başvuru sayısının bu sene 685’e yükseldiği belirtildi. Bu başarıda öğrencilerin ve öğretmenlerin gösterdiği gayretin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteklerinin etkili olduğu ifade edildi.

Yalova’dan finale kalan okullar ve projeleri şöyle:

Yalova Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Yalova EML Elektrik” takımı ile “Çevre ve Enerji Teknolojileri” alanında.

Yalova Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi “Organium” takımıyla “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon” alanında.

Çınarcık Hüdaverdi Aydın Ortaokulu “Hüdaverdi Aydın Bilişim” takımı “Eğitim Teknolojileri” alanında

Yalova Çiftlikköy Abdülhamit Kaya İmam Hatip Ortaokulu “Esma Her Yerde” Projesiyle “Eğitim Teknolojileri” alanında.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe de okulların stantlarını gezerek hem öğrencilerden yaptıkları projelerle ilgili bilgi aldı hem de onları tebrik etti. Akmeşe, “Yalova olarak TEKNOFEST’te yer almaktan gurur duyuyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz çok güzel çalışmalar ortaya koydular. Onları kutluyorum. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkı sağlamasına imkan veriyor. Biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.