Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UZMANLAR KOLEJİ, 19 MAYIS AKŞAMI COŞKULU BİR ŞEKİLDE BAYRAM KUTLADI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Uzmanlar Koleji ve Yürüyen Köşk Derneği'nin işbirliği ile akşam saatlerinde Yalova Kent Meydanı'nda coşku ile kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2023 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2023 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
UZMANLAR KOLEJİ, 19 MAYIS AKŞAMI COŞKULU BİR ŞEKİLDE BAYRAM KUTLADI

Uzmanlar Koleji, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Yürüyen Köşk Derneği işbirliği ile öğrencilerin, velilerin, Yalova Mag-Der ile Bisikletliler Derneği'nin ve birçok vatandaşın katılımıyla Deprem Anıtı'ndan Yalova Kent Meydanı'na marşlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Saat 19:30'da Kent Meydanı'nda başlayan resmi programa Yalova Vali Yardımcısı Harun Kaya, STK ve dernek yöneticileri, okul müdürleri, birçok davetli ve Yalova halkı katılım sağladı.

Uzmanlar Koleji Kurucu Müdürü İbşiroğlu gençlere seslendi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Uzmanlar Koleji kurucu müdürü Sayın Nergis İbşiroğlu yaptığı açılış konuşmasında, "Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün esaret zincirlerinden memleketi egemenliğe kavuşturduğu gündür. Selam olsun, ey gençlik size. Kalbi genç olan, fikirleri hür ve özgür olan tüm Atatürk gençliğine selam olsun. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. Gençler, sizden tek bir şey istiyoruz; çalışmak, çalışmak, çalışmak!" ifadelerini kullandı.

"Gençlik kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır"

Sayın İbşiroğlu'nun ardından konuşmasını yapan Yürüyen Köşk Derneği Başkan Yardımcısı Makbule Budak Çalışkan, "Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak milli mücadele fitilini ateşlediği 19 Mayıs 1919'un 104. Yılını kutluyoruz. Atatürk Milli Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de gençlik kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında, fikri olarak gençliği, yani fikirde yeniliği ifade etmiştir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mızda programımıza ve Gençlik yürüyüşümüze katılan tüm kurumlara ,sivil toplum kuruluşlarına, Yalova halkına, Yalova Belediyesi ve Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tutuk'a ve Kültür İşleri Müdürlüğüne katkı ve esteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz."

Program etkinlikler ile devam etti

Açılış konuşmalarının ardından program, öğrencilerin sergilediği Jimnastik Takımı gösterileri, vals resitali, zeybek solo gösterisi ile devam etti. Gösterilerin ardından Uzmanlar Koleji ve Yürüyen Köşk Derneği'nin işbirliği ile gerçekleşen 'Ata'ya 100 Mektup' projesi anlatıldı. Proje kapsamında 100 ilkokul öğrencisinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yazdığı mektuplar kitap haline getirilerek, lise son sınıf öğrencilerine takdim edildi. Lise öğrencileri tarafından hazırlanan canlı müzik dinletisi ile devam eden program, havai fişek gösterileri ile birlikte son buldu.

HABER/Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.