Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzman Psikolog Boztaş, “Gençlerde Geleceğe Umutsuzluk Var”

Uzman Psikolog Filiz Esin Boztaş tüm ülkeyi etkileyen 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde yakınlarını kaybeden depremzedelere afet sonrasında yaşadıkları travmayı atlatmaları için toplumun desteğinin önemine dikkat çekti. Boztaş, yaşanan afet sonrası yaşadıkları yerlerden ayrılmak zorunda kalan tüm depremzedeler için herkesin yardımlaşma konusunda birlik olması gerektiğinin altını çizdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Uzman Psikolog Boztaş, “Gençlerde Geleceğe Umutsuzluk Var”

36 yıldır uzman psikolog olarak mesleğine devam eden Boztaş, depremden sonra Yalova’ya gelen yüzlerce depremzedeye gönüllü olarak destek verdiklerini belirtti. Çocukların ve gençlerin depremden daha fazla etkilendiklerini söyleyen Boztaş, “Çocuklar çok etkilendi. Çocuklar üzerinde travma sonrası stres tepkileri oluştu. Uyku bozuklukları, çalışma isteksizliği, güvensizlik, korku ve kaygılar, ayrılık ansiyetesi, ebeveynden ayrılma korkusu yaşadıklarını hep anlatıyorlar çiziyorlar. Gençlerde de geleceğe umutsuzluk görülüyor. Çocuklar ve gençler pandemide de çok etkilenmişti. Bu felaketten herkes çok yoğun bir şekilde etkilendi çünkü büyük bir travma. Yetişkinler için de bir o kadar zor, memleketlerinden ayrılmak zorunda kaldılar. Geçmişe özlem, dönüş hayalleri, aidiyet duygusu ciddi anlamda bir mücadele dönemindeler” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile dayanışma halinde olduklarını vurgulayan Boztaş, “Depremzedeler Tigem’deki otel bölgesinde bir süre kaldılar daha sonra devlet yurtlarına yerleştirildiler. Onlara yardım etmek isteyen gönüllü aileler oldu, gönüllü ailelerin yanında kalan depremzedelerin yanındaydık. Koordineyi daha çok Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü sağladı. Depremzedeler için sosyal destek projesi kapsamında uzun süreli psikolojik destek sunulması, uğraşı terapileri, sosyal faaliyetler sunulması, psikososyal destek kapsamında danışmanlık hizmetlerinin devam ettirilmesi ve destekleyici faaliyetlerin sürdürülmesi önem taşıyor. Bunun için gerekli olan tüm çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

HABER/M.Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.