Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEKNOFEST 2023’te Yalova Üniversitesi Rüzgârı

TEKNOFEST 2023, Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Festivalde 6 projeyle finale kalan Yalova Üniversitesi öğrencileri, büyük bir başarıya imza attılar. Ayrıca YAÜ, TÜBİTAK 1004 Programı kapsamında desteklenecek 12 yüksek teknoloji platformu arasında da yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
TEKNOFEST 2023’te Yalova Üniversitesi Rüzgârı

TEKNOFEST 2023’te Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan takımlarımız, Ulaşım, İnsanlık Yararına Teknoloji, Eğitim Teknolojileri ve Yapay Zekâ kategorilerinde üniversitemizi temsil ettiler. Akademik danışmanlarının desteğiyle projelerini geliştiren öğrencilerimiz, festivalde sergiledikleri performansla jüri ve ziyaretçilerden tam not aldılar.

Bilgisayar Mühendisliği bölümünden ‘YOLOva’ ve ‘AI Spark’ takımları Ulaşımda Yapay Zeka kategorisinde, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin oluşturduğu M3TA Team ise ‘İnsanlık Yararına Teknoloji-Sosyal İnovasyon’ kategorisinde yarıştılar. Kimya Mühendisliği bölümünden ‘New LiFe’ takımı ise Dersleri Web Sitesi ve VR ile Sanal Deneyimleme projesiyle ‘Eğitim Teknolojileri’ kategorisinde mücadele ettiler. Diğer taraftan, Ulaştırma Mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan ‘Ulaştırma Mühendisleri’ takımı Akıllı Ulaşım kategorisinde Otonom Otopark Sistemi ve Talep Odaklı Toplu Taşıma Sistemi projeleri ile finale kalma başarısı gösterdi.

Danışmanlığını Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Tuncer’in yaptığı ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden oluşan AI Spark ve YOLOva takımlarımız, TEKNOFEST 2023 “Ulaşımda Yapay Zeka” kategorisinde yarışarak bu kategoride başvuru yapan 1163 takım arasında 9. ve 11. olmayı başardılar.

TEKNOFEST’in ilk gününde Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, “Yeşil Sürdürülebilirlik Kavramına Sanayi Bakış Açısı ve Teknolojik Yaklaşımlar” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Rektör Bahçekapılı Öğrencileri Tebrik Etti Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, başarılı öğrencileri ve danışman hocalarını kutlarken, onları TEKNOFEST finalinde yalnız bırakmadı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vefik Arıca ve Prof. Dr. Hamit Er, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Geri ve Mühendislik Fakültesi Fakülte Sekreteri Serdar Hacısalihoğlu da programda hazır bulundu.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.