Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tedavi edilen ebabil doğaya salındı

Yalova’da yaralı olarak bulunan bir ebabil kuşu, duyarlı vatandaşlar sayesinde kurtarıldı. Tedavi edilen ebabil kuşu, doğaya bırakıldı. Ebabil kuşu, Kuran-ı Kerim’de de adı geçen nadir bir kuş türüdür

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Tedavi edilen ebabil doğaya salındı

Yalova’da yaralı olarak bulunan bir ebabil kuşu, duyarlı vatandaşlar tarafından Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Tedavi altına alınan ve iyileştirilen ebabil kuşu, yeniden doğaya salındı. Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, ebabil kuşunun kurtarılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi; “Duyarlı vatandaşlarımız tarafından yaralı halde bulunarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürlüğümüze getirilen ebabil kuşu Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürlüğümüzün Kanatlı Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde Veteriner Hekimimiz Zehra Özel tarafından tedavisi ve bakımı yapılarak doğaya salınmıştır.”

Açıklamada, ebabil kuşunun korunması ve yaşatılması için vatandaşların duyarlı olmalarının önemine de vurgu yapıldı.
Ebabil Kuşu nedir?
Ebabil kuşu, sağangiller familyasından 16-17 cm boyunda, kentler ve açık alanlarda yaşayan, genellikle kırlangıçla karıştırılan bir kuş türüdür. Ebabil kuşu, Kuran-ı Kerim’de de adı geçen nadir kuşlardandır. Bu kuşlar Fil Suresi’nde yer almaktadır. Kuran-ı Kerim’de de yer alan ebabil kuşları Kabe’yi yıkmak için gelen; dönemin en acımasız ve İslam düşmanlığı yapan Ebrehe ve kalabalık fil ordusunu gagalarıyla taşıdıkları taşları atarak yenilmelerine sebep olmuşlardır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.