Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Subaşı’nda Hıdırellez şenliği coşkuyla kutlandı

Subaşı beldesinde Mehmet Tunalı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen geleneksel Hıdırellez etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Subaşı Belediyesi ve Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu’nun birlikte organize ettiği etkinlikte vatandaşlar hem kültürlerini yaşattı hem de eğlendi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Subaşı’nda Hıdırellez şenliği coşkuyla kutlandı

Subaşı Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Hıdırellez’i çeşitli etkinliklerle kutladı. Hıdrellez Bayramı, baharın gelişi ve doğanın canlanmasıyla birlikte bereketin ve bolluğun simgesi olarak kutlanan ve Türk kültüründe önemli bir yere sahip. Subaşı beldesinde de bu güzel günü geleneksel bir şekilde kutlayan vatandaşlar, belediye tarafından düzenlenen ve iki gün süren etkinliklere yoğun ilgi gösterdi. Etkinliklerin ilk gününde, Hıdrellez ateşi yakıldı ve vatandaşlar ateşin üzerinden atlayarak dilek tuttu. Etkinliklerin ikinci gününde ise nişan bakracına atılan niyetler, maniler eşliğinde okundu. Krey Grubu’nun geleneksel kıyafetleriyle yaptığı gösteri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Ardından çocuklar arasında halat çekme, çuval ve yumurta yarışı düzenlendi. Etkinliklerde ayrıca vatandaşlara ikramlarda da bulunuldu.

Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, yaptığı konuşmada, Hıdrellez’in kendileri açısından taşıdığı öneme vurgu yaptı. Canbay, “Hıdrellez, kültürümüzün ve inancımızın bir parçasıdır. Bu güzel günü her yıl geleneksel olarak kutluyoruz. Bu vesileyle hem birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz hem de bu kültürü gelecek nesillere aktarıyoruz. Bu yıl da Hıdrellez coşkusunu yaşadık” dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlar ise belediyenin düzenlediği etkinliklerden memnun olduklarını belirterek, “Belediyemize ve başkanımıza teşekkür ederiz. Hıdrellez gibi güzel bir günü hep birlikte kutladık. Hem eğlendik hem de kültürümüzü yaşattık. İnşallah bu günün bereketi ve bolluğu hepimizin üzerine olsun” şeklinde konuştular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.