Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Soğanı siyasi bir ürün haline getirdiler”

Geçtiğimiz haftalarda fiyatı giderek artan kuru soğan, kilosu 30 TL’ye kadar çıkarak rekor kırdı. Bakan Kirişçi’nin kuru soğan fiyatının bir hafta içerisinde düşeceğini belirtmesinin ardından, Yalova Kapalı Pazaryeri’nde fiyatların düştüğü gözlemlendi

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
“Soğanı siyasi bir ürün haline getirdiler”

Son haftalarda fiyatı giderek yükselen kuru soğan, kilosu 30 TL’ye kadar artarak rekor kırdı. Tüketicinin yoğun bir şekilde tepki göstermesinin ardından, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi durumun geçici olduğu yönünde açıklamalarda bulunmuş ve fiyatların 1 haftaya düşeceğini dile getirmişti. 19 Nisan Çarşamba tarihinde Yalova Kapalı Pazaryeri’nde kurulan pazarda, soğan fiyatlarında düşüş yaşandığı gözlemlendi. Kuru soğan 23-25 TL olarak tezgahlardaki yerini alıyor. Pazarcı esnafı, önümüzdeki günlerde soğan fiyatların daha da düşeceğini öngörüyor.
“Amaçları ortalığı karıştırmak”
Yalova Kapalı Pazaryeri’nde soğan satışı gerçekleştiren bir esnaf, soğan fiyatlarında yaşanan artış hakkında, “Soğanı siyasi bir ürün haline getirdiler. Gözlerimle gördüm. Adam kuru soğan dolu bir TIR’ı dere yatağına boşalttı. Herkes her şeyi biliyor. Ürün azalsın, fiyat yükselsin, ortalık birbirine girsin diye yapıyorlar bunu. Amaçları ortalığı karıştırmak” diyerek çeşitli iddialarda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.