Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Romanya Konsolosu Subaşı’nda göç hikayelerini dinledi

Romanya Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Julian- Mihail Gherman, Subaşı beldesine gelerek, Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu’nu ziyaret etti. Konsolos Gherman, Subaşı’nın göç ve kuruluş hikayesini dinledi, Göç Müzesi’ni gezdi

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 01:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 01:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Romanya Konsolosu Subaşı’nda göç hikayelerini dinledi

Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu, Balkanlardan göç eden Subaşılıların gelenek ve kültürlerini yaşatmak ve tanıtmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda Romanya Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Julian- Mihail Gherman’ı Subaşı’na davet eden çalışma grubu, Gherman’a yöresel bir sabah kahvaltısı hazırladı. Canan Neşeli’nin işletmeciliğini yaptığı Neşeli Cafe’de gerçekleşen kahvaltıda, Konsolos Gherman ve beraberindekilere Subaşı beldesi ve halkının göç hikayeleri hakkında bilgiler verildi.

Kahvaltının ardından Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Gurubu ve Subaşı İlkokulu Göç Müzesi’ne geçildi. Müzede sergilenen eserleri inceleyen Gherman, müze ve okulun kuruluş hikayelerini dinledi. Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubunu Başkanı Zeki Gürsu tarafından yapılan bilgilendirme sonrasında Gherman’ın soruları da yanıtlandı. Subaşı’nın göç ve kuruluşu hakkında bilgilendirilen Gherman, o dönemin ülkelerin şartları üzerine de görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gherman, Gürsu’ya teşekkür etti. Ziyarete Kocaeli Kırım Türkleri Derneği eski başkanı Suavi Oktay, Nail Aytar, Servet Kaçamak ve eşleri de eşlik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.